Κέρδη κατέγραφε το Χρηματιστήριο την Τρίτη, μετά τις απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής προσπαθώντας να αποτιμήσουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

O γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 0,9% με την μετοχή της Frigoglass να υποχωρεί 3,3%, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων ζημιών στο τρίτο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημίες της αυξήθηκαν κατά 32% στο τρίτο τρίμηνο λόγω της υψηλότερης φορολογίας και της μείωσης της ζήτησης από τις ζυθοποιίες.

O τραπεζικός δείκτης ενισχυόταν κατά 1,4% με την Εθνική να κερδίζει 1,1%.

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μακροπρόθεσμα, αλλά και οι χειρισμοί της κυβέρνησης έναντι της τρόικας αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης βραχυπρόθεσμα συνεχίζουν να κρατούν μακριά τους επενδυτές.

“Η επενδυτική κοινότητα έχει υιοθετήσει μια στάση αναμονής που αντανακλάται στον χαμηλό όγκο συναλλαγών, ενώ δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία που θα ακολουθήσει η αγορά”, είπε ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής της Eurobank Equities.

Η αξία των συναλλαγών .AD.AT διαμορφωνόταν στα 15,6 εκατ. ευρώ με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 8,09%.

Η κυβέρνηση έχει δημοσίως αναφέρει ότι η τελευταία αξιολόγηση της τρόικας- απαραίτητη προϋπόθεση για την έξοδο από το μνημόνιο και την ελάφρυνση χρέους- θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων για να λάβει την τελευταία δόση των 7,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης, οι δανειστές ζητούν την κάλυψη δημοσιονομικού κενού 2,5 δισ. ευρώ για το 2015, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και το ασφαλιστικό.

Facebook Comments