Η ύπαρξη των τερματικών είναι απλώς διακοσμητική για 1 στους 4 επαγγελματίες
Συνεχίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2019 η διείσδυση του «πλαστικού χρήματος» στις καθημερινές συναλλαγές, με ρυθμό όμως χαμηλότερο
Συνεχίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2019 η διείσδυση του «πλαστικού χρήματος» στις καθημερινές συναλλαγές, με ρυθμό όμως χαμηλότερο
Συνεχίζεται το πρώτο τρίμηνο του 2019 η διείσδυση του «πλαστικού χρήματος» στις καθημερινές συναλλαγές, με ρυθμό όμως χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς για σημαντικό αριθμό επαγγελματιών η ύπαρξη των τερματικών είναι απλώς διακοσμητική.
Πρόκειται για έναν στους τέσσερις επαγγελματίες μεταξύ αυτών που υποχρεώθηκαν διά νόμου να τοποθετήσουν τερματικό αποδοχής καρτών και οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία διετία καμία απολύτως συναλλαγή.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες από τον εμπορικό διευθυντή της Cardlink κ. Αντίγονο Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο του 6ου Digital Forum που διοργάνωσε η Ethos Media και στο οποίο παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες τάσεις στον χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το 25% των POS που τοποθετήθηκαν το 2017 και το 2018, δηλαδή περίπου 175.000 από το σύνολο των 700.000, παραμένει σήμερα ανενεργό.
Την ίδια στιγμή, σημάδια κόπωσης εμφανίζει η χρήση των καρτών, καθώς το πρώτο τρίμηνο του 2019 η ετήσια μεταβολή της αξίας των συναλλαγών που πραγματοποιείται από ελληνικές κάρτες, δηλαδή εκτός των καρτών που χρησιμοποιούν οι τουρίστες, αυξήθηκε κατά 14% έναντι 17% το 2018 και 40% το 2017. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το πλήθος των συναλλαγών αυξήθηκε κατά 22% έναντι 41% το 2018 και 72% το 2017.
Η επιβράδυνση των ρυθμών διείσδυσης καρτών, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αποδίδεται και στην υποτονική αύξηση του ΑΕΠ, καθώς η χρήση του «πλαστικού χρήματος» στη χώρα μας έχει φτάσει ήδη το 28% προσεγγίζοντας τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ο οποίος όμως χαρακτηρίζεται από μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των ώριμων αγορών και των λιγότερο ανεπτυγμένων.
Facebook Comments