Γ. Λακκοτρύπης: «Θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πάνω στο διεθνές δίκαιο..»
Σε ένα κλίμα θριάμβου για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την Ελλάδα όσον αφορά στα αποθέματα φυσικού αερίου από τον «Γλαύκο» του Οικοπέδου 10
Σε ένα κλίμα θριάμβου για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την Ελλάδα όσον αφορά στα αποθέματα φυσικού αερίου από τον «Γλαύκο» του Οικοπέδου 10
Οι τελευταίες ημέρες έχουν σημαδευτεί από το εκτόπισμα της Έκτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, υπό την παρουσία του Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, πυροδοτώντας την αντίδραση και νευρικότητα της Τουρκίας και συσπειρώνοντας ακόμη περισσότερο τις τρεις χώρες της ΝΑ Μεσογείου.
Σε ένα κλίμα θριάμβου για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και την Ελλάδα όσον αφορά στα αποθέματα φυσικού αερίου από τον «Γλαύκο» του Οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ και με ένα νέο κεφάλαιο να ανοίγει για τις δύο χώρες, ο Γιώργος Λακκοτρύπης μίλησε αποκλειστικά στο marketnews.gr…
O Υπ. Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλυσε την γεωπολιτική σημασία του αγωγού EastMed καθώς και της τριμερούς συμμαχίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και αποτίμησε τη συμβολική αλλά και ουσιαστική παρουσία του Μαϊκ Πομπέο και τα μηνύματα που θέλουν να στείλουν οι ΗΠΑ με την κίνηση αυτή. Ακόμη, μίλησε για την προοπτική δημιουργίας ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου (Σταθμός LNG) στην Κύπρο, ενώ τοποθετήθηκε ακόμη απέναντι στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Φατίχ Ντονμέζ, σχετικά την εξόρυξη φυσικού αερίου από την πλευρά της Τουρκίας.
Ακόμη, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές της γείτονος και με τον Τούρκο Πρόεδρο να κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε τη σημασία της τήρησης του διεθνούς δικαίου καθώς και την επιθυμία ύπαρξης μιας ΝΑ Μεσογείου που θα λειτουργεί σε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας.
Αναφερόμενος στην προκλητική και ακραία εθνικιστική διάθεση της Τουρκίας δήλωσε: «Η πρόθεση της Τουρκίας είναι να προκαλέσει ένταση
Τέλος, ο κ. Λακκοτρύπης έκανε λόγο για την αιώνια πληγή του Ελληνισμού, το Κυπριακό, και τη σχέση του με τα ενεργειακά και τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, και εξήγησε πώς αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης απέναντι στην Τουρκία.
Facebook Comments