Φυλάκιση 3 ετών σε Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια για «ξέπλυμα» χρήματος

3 λεπτά ανάγνωση
24 Απριλίου 2019

Σε φυλάκιση τριών ετών μετέτρεψε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την ποινή της οκταετούς κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα»), πράξη που συνδεόταν με την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Με την ίδια ποινή, της τριετούς φυλάκισης (από κάθειρξη οκτώ ετών), τιμωρήθηκε και ο επί των ημερών Παπαγεωργόπουλου γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, που κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας την ίδια κατηγορία.

Ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους με οριακή πλειοψηφία (3-2) τους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς.

Αποφάσισε δε την μετατροπή της ποινής για καθέναν, προς τρία ευρώ την ημέρα, απορρίπτοντας προηγουμένως το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να καταβληθεί το ποσό της μετατροπής σε δόσεις.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστηρότερο εποπτικό πλαίσιο για τις τράπεζες από την 1η Οκτωβρίου – Στο μικροσκόπιο δάνεια, ξέπλυμα χρήματος και ρόλος ΔΣ

Αναβαθμισμένο και αυστηρότερο πλαίσιο εποπτείας τίθεται σε εφαρμογή για το ελληνικό τραπεζικό

Καϊλή: Προφυλακίστηκε για ξέπλυμα χρήματος σύμφωνα με τους Βέλγους

Για τέσσερις συλλήψεις κάνει λόγο η επίσημη ανακοίνωση των βελγικών Αρχών για

H Kύπρος αφαιρεί «χρυσά διαβατήρια»

H απόφαση για αφαίρεση χρυσών διαβατηρίων στην Κύπρο και ένα ρεπορτάζ του