Οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η χώρα μας και την μετανάστευση πολλών νέων Ελλήνων, που φεύγουν για να βρουν αξιοπρεπή και καλά αμειβόμενη εργασία αλλού, μπορεί μέσα στα προσεχή χρόνια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη εθνολογική και πολιτισμική αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας και να διαρρήξει την συνοχή της.
Οι φόβοι αυτοί, που εδράζονται σε ρεαλιστική προσέγγιση του μείζονος αυτού ζητήματος, έχουν ήδη προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις και αντιδράσεις στην κοινωνία μας. Κάποιοι, κυρίως προερχόμενοι από την αριστερά, που κατά τη γνώμη μου προσεγγίζει το όλο θέμα επιδερμικά κι ιδεοληπτικά, ισχυρίζονται ότι όσοι αντιδρούν είναι δήθεν ρατσιστές. Δεν ισχύει. Ο ρατσισμός είναι ακόμα πολύ περιορισμένος στην Ελλάδα κι αγωνιζόμαστε να παραμείνει περιορισμένος κι, ει δυνατόν, να εξαλειφθεί.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είμαστε ρατσιστές. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες φυλές. Δεν κρίνουμε τους ανθρώπους από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την θρησκευτική τους πίστη, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις η το χρώμα του δέρματος τους. Κρίνουμε κάθε άνθρωπο από το ήθος του, την αξία του, την συμπεριφορά του, την καλοσύνη του, την ανθρωπιά του. Αλλά απαιτούμε από τον κάθε αλλοδαπό, που επιδιώκει να έρθει στην πατρίδα μας, να σέβεται τις αξίες, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τους νόμους μας. Ήδη πολλοί αλλοδαποί, που σέβονται αυτές τις αξίες έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία. Με κορυφαίο παράδειγμα τον σούπερ σταρ του μπάσκετ Γιάννη Ατεντοκούμπο. Αλλά κι όλους εκείνους που κατά καιρούς που ήρθαν στη χώρα μας κι αφομοιώθηκαν από την ελληνική κοινωνία, όπως ήταν πάρα πολλοί Αλβανοί, που σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας μας. Όποιος όμως αρνείται να αποδεχτεί τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, τους νόμους και τις αξίες μας, δεν έχει θέση στην χώρα μας. Κι αυτό έχει καταδειχθεί από τους φανατικούς μουσουλμάνους, όπως έχει καταδείξει η ευρωπαϊκή εμπειρία δεκαετιών με την παρουσία εκατομμυρίων μουσουλμάνων, που αντιδρούν κι εχθρεύονται τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Αυτό βεβαίως δεν αφορά εκείνους, που πράγματι έχουν ανάγκη προστασίας γιατί φεύγουν από εμπόλεμες χώρες η από αυταρχικά κι απολυταρχικά καθεστώτα. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, αυτούς τους ανθρώπους τους καλοδεχόμαστε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γενναία, πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, που έδωσε άσυλο στην Ιρανή Σαραρέ, που διώκεται από την Ισλαμιστική, σκοταδιστική απολυταρχία, που έχει επιβληθεί στην πατρίδα της το Ιράν.
Έχοντας αυτά κατά νου, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού ρεύματος, που στο 80% του όγκου του δεν είναι προσφυγικό αλλά καθαρά μεταναστευτικό, και μάλιστα σχεδόν αποκλειστικά από μουσουλμανικές χώρες, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Με το νομοσχέδιο αυτό, που κατέστη νόμος του κράτους την περασμένη Πέμπτη, ελπίζω βασίμως ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό, με σεβασμό στις πολιτισμικές αξίες που διαπνέουν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως θέλουμε να είναι η Ελλάδα μας.
Η μόνη μου σοβαρή επιφύλαξη είναι αν θα εφαρμοσθεί αποτελεσματικά ο νέος νόμος. Η εμπειρία καταδεικνύει ότι συχνά υπάρχει απόσταση μεταξύ της ψήφισης ενός νόμου και της εφαρμογής του. Όπως η εμπειρία από την εφαρμογή της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου καταδεικνύει.
Facebook Comments