ΟΤΕ: Πότε θα είναι στον «αέρα» οι πλατφόρμες για στοίχημα και πληρωμές
Σαφή χρονοδιαγράμματα για τις νέες δραστηριότητες του ΟΤΕ - online gaming και πληρωμές - έδωσε για πρώτη φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου
Σαφή χρονοδιαγράμματα για τις νέες δραστηριότητες του ΟΤΕ - online gaming και πληρωμές - έδωσε για πρώτη φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου
Σαφή χρονοδιαγράμματα για τις νέες δραστηριότητες του ΟΤΕ – online gaming και πληρωμές – έδωσε για πρώτη φορά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Ειδικότερα, μιλώντας χθες, Τετάρτη σε διεθνείς επενδυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2019, ο επικεφαλής του Οργανισμού αποκάλυψε πως η στοιχηματική πλατφόρμα αναμένεται να βγει στον… αέρα το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το Υπουργείο Οικονομικών, που είναι αρμόδιο για την αδειοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, βάζοντας, ουσιαστικά, τέλος στα σενάρια, που έκαναν λόγο για εμπλοκή στο κοινό εγχείρημα με την Intralot. Υπενθυμίζεται ότι το deal μεταξύ των δύο Ομίλων είχε κλείσει επί εποχής Κεραστάρη, για να ανανεωθεί στη συνέχεια και από τη νέα διοίκηση της εταιρείας τεχνολογικών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για τυχερά παιχνίδια.
Την ίδια στιγμή, πλήρως λειτουργική θα είναι περί τα τέλη του 2020 και η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πληρωμών, με τον ΟΤΕ να συζητά, επίσης, τη σύμπραξη με ισχυρούς «παίκτες» της επίμαχης αγοράς.
Όσον αφορά στο BOX, την εφαρμογή online delivery, που λειτουργεί ήδη από τα τέλη του 2019, πηγές της εταιρείας σημειώνουν στο Daily Post.gr πως ακόμη είναι νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την απήχησή του στο καταναλωτικό κοινό.
Μεγάλο βάρος αναμένεται να ρίξει ο ΟΤΕ και στην ενδυνάμωση του ICT, με τον κ. Τσαμάζ να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια της διοικητικής ομάδας να μεταμορφώσουν την επιχείρηση από ένα κρατικό μονοπώλιο σε έναν σύγχρονο Όμιλο τεχνολογίας. «Από το 2009 επενδύσαμε πάνω από πέντε δισ. ευρώ, ενώ για εφέτος σχεδιάζουμε αντίστοιχες κινήσεις, ύψους 600 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως ο ΟΤΕ ξεκινάει τη νέα 10ετία με γερές βάσεις.
Ενδεικτικά, τα ταμειακά της διαθέσιμα ξεπερνούν σήμερα το ένα δισ. ευρώ, ενώ, με την πολιτική (μέρισμα και επαναγορά), θα διανέμει στους μετόχους της περί τα 400 εκατ. ευρώ (0,55 ευρώ/μετοχή έναντι 0,46 ευρώ/μετοχή πέρυσι).
Όσον αφορά στα κόστη, η διοίκηση του ΟΤΕ υπολογίζει αυτά να «αγγίξουν» τα 260 εκατ. ευρώ. Μέρος αυτών θα διατεθεί για την απόκτηση φάσματος – μία διαδικασία, που γίνεται με δημοπρασία – ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για την αναδιάρθρωση του δικτύου (εθελούσιες έξοδοι). Αξίζει να αναφερθεί ότι προ ολίγων ημερών υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που προσδοκά να κλείσει την «ψαλίδα» μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων στον ΟΤΕ. «Με τη ΣΣΕ επιτυγχάνεται, τόσο η βελτίωση των αποδοχών του προσωπικού, όσο και η απαραίτητη ευελιξία, ώστε να προχωρήσει η διοίκηση του Ομίλου στο σχέδιο μετασχηματισμού του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.
Θέση για τη Forthnet
«Κάθε υγιής ανταγωνιστής είναι ευπρόσδεκτος. Ο ΟΤΕ έχει ετοιμάσει το πλάνο του για τις επερχόμενες αλλαγές». Αυτό απάντησε ο επικεφαλής του Ομίλου, όταν ρωτήθηκε από τους αναλυτές πως βλέπει την είσοδο νέων «παικτών», όπως η Forthnet, στην κινητή τηλεφωνία με την ιδιότητα του εικονικού παρόχου. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη… κόντρα ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016, οπότε και η τελευταία προσέφυγε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προκειμένου να της επιτραπεί να λειτουργεί ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), να νοικιάζει, δηλαδή δίκτυο, πουλώντας στη συνέχεια υπηρεσία. Η Ανεξάρτητη Αρχή, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με όλες τους εμπλεκόμενους, αλλά και την Κομισιόν, αποφάσισε να καθορίσει η ίδια την τιμή για την υπενοικίαση του δικτύου στη Forthnet, δίνοντάς της, ουσιαστικά, το «πράσινο φως» να προχωρήσει.
Η αντίδραση από πλευράς των παρόχων δεν άργησε να έρθει, με τον γενικό διευθυντή επί των χρηματοοικονομικών του ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπη Μαζαράκη, να εκφράζει σε παλαιότερο conference call αμφιβολίες για το εάν η οικονομική κατάσταση της Forthnet της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις επίμαχες υποχρεώσεις.
Οι πελάτες του ΟΤΕ με αριθμούς
Facebook Comments