Κόντε για κορωνοϊό: Να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε να υπάρξει "ευρωπαϊκός συντονισμός" στους τομείς της υγείας και της οικονομίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε να υπάρξει "ευρωπαϊκός συντονισμός" στους τομείς της υγείας και της οικονομίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε να υπάρξει “ευρωπαϊκός συντονισμός” στους τομείς της υγείας και της οικονομίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προειδοποιώντας πως τα κρούσματα της Covid-19 “δεν έχουν ακόμη κορυφωθεί” στη χώρα του.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Corriere della Sera που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρωθυπουργός εκτιμά πως είναι “απαραίτητος ένας ευρωπαϊκός συντονισμός των υγειονομικών και των οικονομικών μέτρων”, ενώ πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών (G7) για τον συντονισμό της μάχης εναντίον του κορονοϊού στον υγειονομικό τομέα, τον οικονομικό τομέα, τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον τομέα της έρευνας.
“Έφθασε η στιγμή για θαρραλέες επιλογές και η Ιταλία μπορεί να συμβάλει σημαντικά ως χώρα που γνώρισε πρώτη μια τόσο ευρεία διάδοση του ιού”, ανέφερε.
Η Ιταλία έχει καταγράψει συνολικά 1.809 θανάτους και 24.747 κρούσματα, κάνοντας ένα άλμα 368 νέων θανάτων μέσα σε 24 ώρες, αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Κυριακή, το βράδυ.
“Οι επιστήμονες μάς λένε πως δεν έχουμε ακόμη αγγίξει την κορύφωση των κρουσμάτων, αυτές οι εβδομάδες είναι οι πιο επικίνδυνες και πρέπει να επιδείξουμε τη μέγιστη σύνεση”, προειδοποιεί ο Τζουζέπε Κόντε.
“Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την επαγρύπνηση. Πρόκειται για τη μεγαλυτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών, για να νικήσουμε μας χρειάζεται η υπεύθυνη συμβολή των 60 εκατομμυρίων Ιταλών”, επιμένει.
Καθώς η κυβέρνησή του έχει λάβει δρακόντεια μέτρα που περιορίζουν τις μετακινήσεις και τις συγκεντρώσεις, ο Τζουζέπε Κόντε δεν θεωρεί “πως είναι απαραίτητες νέες απαγορεύσεις”. “Είναι σημαντικό τώρα να σεβαστούμε επιμελώς αυτές που ισχύουν”, τονίζει.
“Οι βασικές υπηρεσίες πρέπει να είναι εγγυημένες (…) Η Ιταλία ενήργησε με θάρρος και άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία ακολουθούν το παράδειγμά μας”, υπογραμμίζει.
Facebook Comments