Επίσκεψη Πάιατ στο Anna Papageorgiou STEM Center του Ανατόλια που κατασκευάζει η Ελλάκτωρ
Το νέο υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα “Anna Papageorgiou STEM Center” του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης
Το νέο υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα “Anna Papageorgiou STEM Center” του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης
Το νέο υπερσύγχρονο κτηριακό συγκρότημα “Anna Papageorgiou STEM Center” του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, συνοδευόμενος από το Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Gregory W. Pfleger.
Ο κ. Pyatt περιηγήθηκε στους χώρους του νέου συγκροτήματος και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ανατόλια, Δρ. Πάνο Βλάχο και τον κ. Γιάννη Τσορμπατζόγλου, COO Innovation and Planning & Vice President Cross Divisional Programs του Κολλεγίου, για τα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού κέντρου STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics Center), που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το Σεπτέμβριο, προάγοντας με πρωτοποριακό τρόπο και με τη χρήση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, τις επιστήμες, την καινοτομία και τη βιωματική μάθηση.
Το συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας περίπου 1.000 τ.μ., το οποίο κατασκευάζεται από τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΟΜΗ, πρόκειται να στεγάσει εργαστηριακά μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, καθώς και πρωτοποριακές εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές της ευρύτερης κοινότητας. Οι χώροι του περιλαμβάνουν 3 εργαστήρια STEM, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δημιουργικής ενασχόλησης και εκπαίδευσης, γραφεία προσωπικού, αίθουσα δοκιμών, καθώς και πλήθος βοηθητικών χώρων.
Σχεδιασμένο με βάση τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, το “Anna Papageorgiou STEM Center” πρόκειται να αποτελέσει πρότυπο περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, επιτυγχάνοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων, με την ενσωμάτωση τελευταίας τεχνολογίας ενεργειακών συστημάτων και υλικών, καθώς και την εκτενή χρήση της ηλιακής ενέργειας για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, οι μαθητές και οι καθηγητές θα έχουν πρόσβαση στα συστήματά του κτηρίου, έτσι ώστε να βλέπουν στην πράξη τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον τομέα της ενέργειας.
Σημειώνεται πως η νέα κτηριακή προσθήκη στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια γίνεται πραγματικότητα με τη χρηματοδοτική συμβολή του κυβερνητικού οργανισμού USAID/ASHA των Η.Π.Α, του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, καθώς και δωρεών Εφόρων του Κολλεγίου Ανατόλια και άλλων οργανισμών.
Facebook Comments