Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, προχωρά αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Μιλάμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τόνισε: «Πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», φράση που επανέλαβε δύο φορές.

«Επιστρέφοντας από τις διακοπές οι Έλληνες κλείνουν εμβολιασμούς» είπε ο Βασίλης Κικίλιας διευκρινίζοντας ότι χρειαζόμαστε περίπου ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας:

– Θα τηρηθεί χωρίς καμία παράταση το μέτρο της αναστολής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον την 1η δόση ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

– Από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Μαρτίου εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ αντιγόνου κάθε εβδομάδα. Αυτά τα τεστ θα πραγματοποιούνται με δαπάνη του εργαζόμενου κια θα κοστίζουν 10 ευρώ. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εκπαίδευση, εστίαση και ψυχαγωγία θα κάνουν υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα.

– Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν υποχρεωτικά δύο self test κάθε βδομάδα., τα οποία θα διατίθενται δωρεάν από το κράτος. Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα κάνουν επίσης δύο τεστ την εβδομάδα με δικά τους έξοδα και με κόστος 10 ευρώ ανά τεστ.

– Οι ανεμβολίαστοι ταξιωδιώτες σε όλα τα μέσα μεταφοράς υποχρεούνται να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους ως 48 ώρες πριν το ταξίδι με δικά τους έξοδα.

Δείτε live 

Facebook Comments