Ενοχλημένοι με μία ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου, έγιναν οι μισοί τουλάχιστον συνάδελφοί του στη Βουλή, αλλά και οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Καλλιάνος έγραψε ότι πήρε την απόφαση να απέχει από τις πολιτικές συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, χαρακτηρίζοντας τες ανούσιες, προτιμώντας όπως λέει να δώσει τη μάχη του μέσα στην ίδια την κοινωνία.

Σύμφωνα με τη στήλη “Θεωρείο” της Καθημερινής, η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε εκνευρισμό τόσο στους μισούς συναδέλφους του στη Βουλή, όσο και στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους. “Γαλάζιοι” βουλευτές σχολίαζαν μάλιστα πως το παίζει “ποιοτικός” και “αφ’ υψηλού”, προσβάλλοντας όσους επιλέγουν να δίνουν τηλεοπτικές μάχες για την κυβέρνηση.

Αναλόγως εκνευρισμένοι φαίνεται πως είναι και οι δημοσιογράφοι, αφού ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε ευθέως τις εκπομπές τους…ανούσιες.

Η επίμαχη ανάρτηση Καλλιάνου:

Γιατί απέχω συνειδητά από τις πολιτικές συζητήσεις σε πανελ ;

Φίλες και φίλοι μου, είχα την τιμή, για 2 συνεχόμενες φορές έως τώρα (2019 και 2023), να με εκλέξετε Βουλευτή στο Νότιο τομέα Αθηνών. Και όπως πάντα, είμαι κρυστάλλινος και αληθινός απέναντί σας, λογοδοτώ σε εσάς τιμώντας στο ακέραιο την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας. Γι’ αυτό και θα σας εξηγήσω γιατί απουσιάζω συνειδητά από τις πολιτικές συζητήσεις σε πανελ, ερώτημα το οποίο μου έχει τεθεί από δεκάδες ανθρώπους τον τελευταίο καιρό.

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ενδιαφέρει πια κανέναν τι συμβαίνει στους κομματικούς διαδρόμους άλλων κομμάτων (Συριζα, Πασοκ, κλ.π) ή ποιό στέλεχος σχολίασε τι για το άλλο, θεματολογία που έχει κυριαρχήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτού του είδους οι συζητήσεις δεν έχουν καμία ουσιαστική σημασία για τους πολίτες, οι οποίοι είναι απασχολημένοι με τις προκλήσεις της καθημερινότητάς τους. Κανείς δεν πρόκειται να πει “Τι έξυπνη ατάκα είπε αυτός ο πολιτικός, αξίζει την ψήφο μου”. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η ουσία είναι πως, όταν ένας βουλευτής βρίσκεται κοντά στους πολίτες, στις γειτονιές, αφουγκράζεται τα προβλήματά τους και παράγει ουσιαστικό έργο, κανείς δεν θα τον ξεχάσει. Δεν είναι απαραίτητο να καταφεύγει σε άσκοπες τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις. Το πραγματικό κοινοβουλευτικό έργο και η προσφορά προς την κοινωνία είναι αυτά που ενισχύουν τη θέση και την αξιοπιστία ενός πολιτικού.

Αντί λοιπόν για ανούσιες εμφανίσεις στα κανάλια, έχω καταθέσει πάνω από 215 ερωτήσεις στα αρμόδια Υπουργεία (αριθμός εξαιρετικά υψηλός για Βουλευτή της συμπολίτευσης που όμως εκφράζει το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου και την Πατρίδα), συνοδευόμενες από προτεινόμενες λύσεις, και πολλές φορές έως τώρα έχω αισθανθεί ηθική ικανοποίηση για το ότι πολλές από τις προτάσεις μου αντιμετωπίστηκαν θετικά και πλέον είναι ενταγμένες σε νόμους, έχουν διαμορφώσει Υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους, κ.λπ.

Είναι τιμή μου να έχω συμβάλει σε πρωτοβουλίες όπως η αύξηση της ποινής για την κακοποίηση των ζώων, η αλλαγή των σχολικών βιβλίων, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η δημιουργία ψηφιακού φακέλου για ΚΤΕΟ και ασφάλειες, οι πολιτικές για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών, η αύξηση των εφημεριών στα νοσοκομεία, η αναγκαιότητα θέσπισης ανθυγιεινής εργασίας για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων που οδήγησε μετά την ερώτηση μου (Μάρτιος 2020) σε συγκρότηση σχετικής επιτροπής για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, η απομείωση του γραφειοκρατικού έργου των Εκπαιδευτικών, η επικοινωνία των σχολείων με γονείς και κηδεμόνων μέσω emails και πολλά άλλα.

Προτιμώ, επίσης, να συμμετέχω σε πολιτικές συζητήσεις όπου μπορώ να αναλύσω σε βάθος τις σκέψεις μου για θέματα όπως το περιβάλλον, η διαχείριση φυσικών καταστροφών, η κλιματική κρίση ή η παιδεία, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μου ή ακόμα και για την υγεία, την έρευνα και την τεχνολογία στις επιτροπές των οποίων έχω την τιμή -από τον Πρωθυπουργό- να αποτελώ μέλος.

Σε τέτοιες συζητήσεις μπορώ να βοηθήσω να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος που θα επιτρέψει στους πολίτες να κατανοήσουν τι πραγματικά συμβαίνει. Αντί να λογομαχώ με βουλευτές άλλων κομμάτων για ζητήματα ήσσονος σημασίας, προτιμώ να εστιάζω στα θέματα που αφορούν τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Αυτός είναι και ο λόγος που απέχω συνειδητά από τις πολιτικές συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ. Προτιμώ, λοιπόν, να αφιερώνω τον χρόνο μου στην πραγματική προσφορά προς όφελος των πολιτών, παρά να συμμετέχω σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, φορώντας το κοστούμι και τη γραβάτα μου, χωρίς να προσφέρω κάτι ουσιώδες.

Facebook Comments