Το οικονομικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, από το Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ειρωνικά… «κάθε φορά που θα θέλω να ανέβω στη Θεσσαλονίκη, θα παίρνω την άδεια του πρωθυπουργού. Πότε θέλει να μιλάω; Πριν; Μετά; Το χειρότερο είναι ότι πριν καν μιλήσουμε, έβγαλαν απόφαση ότι το πρόγραμμά μας είναι υπερκοστολογημένο. Ποιοι τα λένε αυτά; Αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και τα κόμματά του, που χρωστάνε πάνω από 600 εκατ. στις τράπεζες. Μιλάνε για κοστολόγηση σε μας, που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δισ. στα δημόσια ταμεία».
«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θεωρεί ότι το 2019 ζούσε καλύτερα» σημείωσε μεταξύ άλλων και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το επιτελικό κράτος λέγοντας ότι σήμερα το 97% των πολιτών θεωρεί πως βασιλεύει η διαφθορά. «Με το επιτελικό κράτος όλη η εξουσία μεταφέρθηκε σε λίγα χέρια . Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι διαφθορά ή εντιμότητα» είπε και τόνισε ότι η χώρα μας χρειάζεται πλέον μια ηθική επανάσταση.
«Στόχος μας είναι να πετύχουμε τη σύγκλιση με την Ευρώπη. Να κλείσουμε την απόσταση των πολλών από τους λίγους. Αυτή η μάχη για τις ανισότητες είναι ο νέος πατριωτισμός» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ και πρόσθεσε πως «το σχέδιό μας θα μπορούσε να χωρέσει σε τρεις μόνο φράσεις: Να παράγουμε περισσότερο. Να μοιραζόμαστε δικαιότερα. Να ζούμε καλύτερα.
Αυτή είναι η πυξίδα της ΕΛΑΣ. Γιατί παραγωγή και δικαιοσύνη δεν είναι αντίπαλοι. Είναι οι δύο όψεις της ίδιας προόδου».