Σε profit taking αποδίδεται η πτώση σε στερλίνα και ευρώ
Σε profit taking αποδίδεται η πτώση σε στερλίνα και ευρώ
Σε profit taking αποδίδεται η πτώση σε στερλίνα και ευρώ
Σε τι οφείλονται οι ρευστοποιήσεις στο ευρώ και τη στερλίνα κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας; Αυτό απασχολεί τους traders κατά τη σημερινή συνεδρίαση μετά την πτώση του ευρώ και της στερλίνας κατά 0,37% και 0,40% έναντι του δολαρίου, νωρίτερα.
Η ερώτηση αυτή θα μπορούσε να αφορά την αγορά συναλλάγματος ευρύτερα, στην οποία οι κινήσεις των νομισμάτων δείχνουν αποστροφή ρίσκου. Τα ασφαλή καταφύγια, γεν και δολάριο, σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη σήμερα, ενώ τα δολάρια Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας τις μεγαλύτερες απώλειες. Οι κινήσεις αυτές των νομισμάτων έρχονται σε αντίθεση με τη βελτιωμένη διάθεση ανάληψης ρίσκου που αποτυπώθηκε στις ασιατικές μετοχές και στην ανοδική εκκίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Αν και δεν υπάρχει σαφής απάντηση στη διαφοροποίηση των νομισμάτων και των μετοχών, η πτώση στο ευρώ και τη στερλίνα μπορεί να οφείλεται σε profit taking μετά την πρόσφατη άνοδο. Και τα δύο νομίσματα γνώρισαν παρόμοια κέρδη 300-400 μονάδες από τις αρχές του μήνα όταν ο δείκτης μεταποίησης PMI και στις δύο οικονομίες (Βρετανία, Ευρωζώνη) ανακοινώθηκε σημαντικά βελτιωμένος και οι αντίστοιχες κεντρικές τράπεζες δεν προχώρησαν σε νέα μέτρα νομισματικής στήριξης.
Στις ειδήσεις της ημέρας, ο οίκος αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας σε BBB-/A-3 με αρνητικές προοπτικές.
Το ευρώ διαπραγματεύεται γύρω από το 1,3320 έναντι του δολαρίου με πιθανή στήριξη για την ισοτιμία στο ανοδικό κανάλι τάσης γύρω από το 1,3261 και αντίσταση στο επίπεδο-κλειδί του 1,3500.
Facebook Comments