Γ. Στουρνάρας: Γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης

2 λεπτά ανάγνωση
18 Ιανουαρίου 2016

Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου για την οικονομική κρίση.

Τόνισε ότι με την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης θα επιστρέψουν οι καταθέσεις, θα αποκατασταθεί η κανονική γραμμή χρηματοδότησης προς τις τράπεζες, θα μπορέσει η Ελλάδα να εισέλθει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και να διεκδικήσει λύση για το χρέος.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης ανέφερε ότι είτε με αριστερά είτε με δεξιά διακυβέρνηση δεν υπάρχει ανάκαμψη χωρίς ξένες ιδιωτικές επενδύσεις.

Προσέθεσε ότι με τις αγορές, τους εταίρους και την κοινωνία απέναντι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.

MSCI: Τί σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά

Η αναβάθμιση από τον MSCI σε ανεπτυγμένες αγορές προσελκύει επενδύσεις και βελτιώνει

Επιτόκια Fed και ECB: Τί σημαίνουν για την Ελλάδα, δάνεια και ανάπτυξη

Οι αποφάσεις επιτοκίων από FED και ΕΚΤ επηρεάζουν άμεσα δάνεια, επενδύσεις, ανάπτυξη