Τσίπρας: Το 2016 η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα

3 λεπτά ανάγνωση
21 Ιανουαρίου 2016

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του Bloomberg, από το Νταβός.

«Αν και πέρυσι ήταν μια χρονιά με προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, πιστεύω ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η χώρα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο για να ανακάμψει.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των συνομιλιών για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. «Όσο γρηγορότερα έχουμε μια επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο θα είναι για την ανάκαμψη, και για την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», τόνισε.

Δήλωσε ακόμη πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι θέλουν μια έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης επειδή, όπως ανέφερε, «μπορούν να καταλάβουν ότι ο χρόνος αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας».
Με φόντο τη χθεσινή απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ ότι αποδέχεται τη βελτιωμένη προσφορά της Cosco για τον ΟΛΠ τόνισε τέλος ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία αποκαθίσταται.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό