Η Wall Street έχει αφεθεί στα χέρια των «ειδικών» της Fed οι οποίοι εξακολουθούν να αγοράζουν με στόχο να διατηρήσουν τις αμερικανικές μετοχές στα υψηλά τους. Όμως, η Wall Street, τις τελευταίες ημέρες έχει χάσει δυο πολύ σοβαρές συσχετίσεις οι οποίες κινούσαν τις ροές των κεφαλαίων και αυτό δεν είναι πολύ θετικό.

Πετρέλαιο και S&P 500 έχουν χάσει τον κοινό τους βηματισμό και αυτό αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό πρόβλημα.

07 04 16 oilspx

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία όμως έχει προκαλέσει η ισχυρότατη άνοδος του JPY σε μια απόκλιση η οποία προκαλεί τρόμο στους επενδυτές. Με τη BoJ να αγοράζει τα πάντα και με το γενικότερο κλίμα να είναι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με αυτό στις αρχές του 2016, δεν υπάρχει εμφανής λόγος για την τόσο μεγάλη ανησυχία των επενδυτών.

07 04 16 jpyspx

Με τις απώλειες του USD/JPY να είναι σχεδόν 13%, ο S&P 500 δείχνει έτοιμος να δοκιμάσει τουλάχιστον τα χαμηλά του Φεβρουαρίου. Μια απόσταση που πλησιάζει το 15%. Ωστόσο η επίμονη άρνηση του S&P 500 να διορθώσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα δημιουργεί μια ανησυχητική κατάσταση.

Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει σχετικά εύκολα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέσεις short στον S&P 500 (το λεγόμενο και open interest) αξίας περίπου $1 τρισ. Αν και όταν υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για πωλήσεις οι αγορές κινούνται ανάποδα, το νούμερο είναι τόσο μεγάλο που προκάλεσε και τα προηγούμενα κραχ στην αγορά μετοχών. 

Facebook Comments