Το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας έφθασε το 1%-1,5% του ΑΕΠ

2 λεπτά ανάγνωση
26 Ιανουαρίου 2017

To πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2016 έφθασε το 1% ως 1,5% του ΑΕΠ το 2016, πάνω από τον στόχο του προγράμματος για πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ, καθώς τα φορολογικά έσοδα βελτιώθηκαν, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.

“Η επίδοση αυτή θα μας βοηθήσει… να αντισταθμίσουμε την άποψη του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν πρόσθετα μέτρα, ώστε να καλύψει ένα δημοσιονομικό κενό που προβλέπει στο 2018 για την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5%”, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η τελευταία πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα από την εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων, ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, στα τέλη του 2016.

“Χάρη σε αυτή την επίδοση (του 2016), κάνουμε μία πολύ καλύτερη αρχή το 2017”, δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στα κρατικά έσοδα. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατώτατος μισθός: Ποιοί κερδίζουν πραγματικά – Τα επιδόματα που φέρνουν τη διαφορά

Αυξάνεται στα 920 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου 2026.

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα €2,99 δισ. στο δίμηνο

Πλεόνασμα ύψους 898 εκατ. ευρώ παρουσιάζεται στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού για

ΔΝΤ: Χαμηλώνει στο 1,8% την ανάπτυξη για το 2026 – Προειδοποίηση για επιπτώσεις από τη Μέση Ανατολή

Σε αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεών του για την ελληνική οικονομία