Με κέρδη ξεκινάει η εβδομάδα στην Ασία, με τους περισσότερους δείκτες να ολοκληρώνουν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, μετά και από το θετικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή. Οι βασικότεροι λόγοι για τη νέα αυτή άνοδο των μετοχών ήταν αρχικά τα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για τις νέες θέσεις εργασίας εκτός αγροτικού τομέα και κατά δεύτερον, η υπογραφή ενός διατάγματος από τον Trump το οποίο αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές την τραπεζική οδηγία Dodd-Frank. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο κλάδος των τραπεζών σημείωσε εξαιρετικά κέρδη κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Το USD παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και οι επενδυτές περιμένουν τις πρώτες ενδείξεις της εβδομάδας προκειμένου να τοποθετηθούν και πάλι.

  • Ο οίκος Fitch επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑ+ της Αυστρίας. Στο ΒΒ+ η αξιολόγηση της Πορτογαλίας.

  • Ο Schaeuble υποστήριξε ότι το χαμηλό ευρώ αποτελεί κίνδυνο για την ανταγωνιστική θέση της Γερμανίας.

  • Το Ιράν ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου, παρά τη νέα ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

  • Σύμφωνα με τον Williams της Fed, ο Μάρτιος συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες για μια νέα αύξηση επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.215 Υψηλό: 1.221 Χαμηλό: 1.206 Κλείσιμο: 1.220

06 02 17 gold

 

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να κινείται ανοδικά και πλέον η επόμενη μεγάλη αντίσταση εντοπίζεται στον ΚΜΟ 200 ημερών στα $1.230. Η αδυναμία του δολαρίου αλλά και μια σειρά άλλων μακροοικονομικών παραγόντων, αποτελούν θετικές εξελίξεις για το χρυσό ενώ πλέον αυξάνονται και οι αναλυτές οι οποίοι εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο, έχει βάλει πλώρη για υψηλότερα επίπεδα στους επόμενους μήνες. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε επίπεδα τα οποία επιτρέπουν τη συνέχεια της ανοδικής κίνησης και ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, αναμένουμε ότι θα έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Στηρίξεις                 Αντιστάσεις

1.218                       1.225
1.212                       1.231
1.206                       1.240
1.298                       1.253

Facebook Comments