Η κινεζική και η ευρωπαϊκή οικονομία, έδειξαν σημάδια δυναμικής το 2016 και για το 2017 η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση στα εμπορεύματα, θα πρέπει να εκληφθεί ως ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις, σημειώνει αναλυτής κορυφαίας εταιρίας αναλύσεων.

09 02 17 comperf

Και δεν είναι μόνο η συνολική απόδοση του κλάδου των εμπορευμάτων, αλλά και η απόδοση συγκεκριμένων μετάλλων τα οποία δείχνουν ότι η έναρξη ενός νέου υπερ-κύκλου, είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει.

Χαλκός, σιδηρομετάλλευμα και πετρέλαιο έχουν σημειώσει διψήφιο ποσοστό κερδοφορίας από την ημέρα της εκλογής του Trump και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο “Trump effect” όπως ισχυρίζονται πολλοί αλλά και σε σειρά μακροοικονομικών παραγόντων.

Σημαντική άνοδο έχουν καταγράψει και οι μετοχές εξορυκτικών εταιριών, οι οποίες είχαν πιεστεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Το Περού, το οποίο είναι ο έκτος μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο, βρίσκεται αντιμέτωπο με μια πραγματική επανάσταση αφού η άνοδος των τιμών και η όπως φαίνεται αλλαγή της τάσης, έχει δημιουργήσει νέες επενδύσεις ενώ υπάρχουν μόνο δυο εταιρίες που εκμεταλλεύονται τον κλάδο.

Ο τελευταίος μεγάλος ανοδικός κύκλος των εμπορευμάτων ήταν την περίοδο 2003-2008 όταν και η Κίνα είχε ανακοινώσει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα επενδύσεων. Πλέον, Αμερική, Ευρωζώνη, Κίνα, Ινδία, Ρωσία και άλλες χώρες, έχουν τεράστια πλάνα Δημοσίων Επενδύσεων που αναμένεται να οδηγήσουν σε εκρηκτική άνοδο των εμπορευμάτων.

Facebook Comments