Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές, με την Ιταλία να δίνει ώθηση μετά από τη σημαντική ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης α’ τριμήνου. 

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,43%, με οδηγό… τον κλάδο αυτοκινήτου. Σε θετικό έδαφος διαμορφώθηκαν και οι μετοχές ενέργειας, καθώς ο Donald Trump αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα εάν τελικά οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα.

Η μετοχή της Banco Popular βρέθηκε στον “πάτο” του Stoxx 600, γνωρίζοντας “βουτιά” μεγαλύτερη του 17%, καθώς όπως δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχει προειδοποιήσει αξιωματούχους της ΕΕ πως η ισπανική τράπεζα μπορεί να χρειαστεί εκκαθάριση αν δεν καταφέρει να βρει αγοραστή.

Όσον αφορά στις κινήσεις των ευρωπαϊκών δεικτών, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,65% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,39%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε “άλμα” 0,99%, ο ισπανικός IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,02% και ο πορτογαλικός PSI 20 κέρδισε 0,45%.

Facebook Comments