Δεύτερο γύρο εθελούσιας εξόδου προσωπικού σχεδιάζουν ήδη οι διοικήσεις των συστιμικών τραπεζών, καθώς οι προσπάθειες περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού κόστους χρειάζεται να συνεχιστούν.

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί ο πρώτο γύρος μείωσης του προσωπικού από το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, στα τραπεζικά επιτελεία παγιώνεται ήδη μια στρατηγική σύμφωνα με την οποία σε βάθος διετίας θα έχει ολοκληρωθεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους μέσω συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας.

Τρόικα, DGCom και ΤτΕ αν και παραδέχονται ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών στην προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους είναι στην σωστή κατεύθυνση – υπολογίζεται ότι την τελευταία τριετία το κόστος λειτουργίας των τραπεζών έχει μειωθεί κατά 20% περίπου –  ωστόσο εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα απαιτηθούν και νέες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι συγχωνεύσεις δημιούργησαν πλεονάζον προσωπικό σε ένα περιβάλλον έτσι και αλλιώς μικρότερων ομίλων με περιορισμένες εργασίες. Εκτιμάται ότι το τέλος του 2013 θα βρει τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων με 12% λιγότερους εργαζομένους, ενώ σε ορίζοντα τριετίας το τραπεζικό σύστημα θα είναι κατά 30% μικρότερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δίκτυο και προσωπικό.

Και οι ίδιοι οι τραπεζοϋπάλληλοι, πάντως, επιλέγουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που παρέχει ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, συνεκτιμώντας το δύσκολο περιβάλλον και την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι αρωγός των διοικήσεων των τραπεζών σε αυτή τους την προσπάθεια είναι η μεγάλη επιτυχία που κατέγραψαν τους τελευταίους μήνες τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων καθώς περισσότεροι από 6.000 εργαζόμενοι θα έχουν αποχωρήσει από τις τράπεζες στο τελευταίο τετράμηνο του 2013.

Ήδη Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν ολοκληρώσει τα σχετικά προγράμματα, ακολουθεί η Εθνική Τράπεζα σκοπεύοντας στην μείωση του προσωπικού της κατά 2.000 άτομα ενώ και η Alpha Bank σχεδιάζει να δρομολογήσει άμεσα την αποχώρηση 800 περίπου εργαζομένων.

Από σήμερα η εθελουσία της ΕΤΕ

Χθες ήταν η σειρά της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσή της, να θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, λεπτομέρειες του οποίου γνωστοποιήθηκαν στο σύνολο των εργαζομένων της.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων αρχίζει από την σήμερα 20 τρέχοντος μηνός και λήγει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, με τις συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων που θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον και θα γίνουν αποδεκτές, να λυθούν την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους της Εθνικής, συμπεριλαμβανομένων και των υπαλλήλων των πρώην FBB και Probank, ανάλογα με την κατηγορία που εμπίπτει ο καθένας τους και αποσκοπεί στη συμμετοχή 2.000 εξ αυτών. Το συνολικό κόστος για την Τράπεζα, σε περίπτωση συμμετοχής 2.000 υπαλλήλων στο πρόγραμμα, υπολογίζεται σε €160 εκατ., ενώ η αντίστοιχη εξοικονόμηση κόστους για την Τράπεζα εκτιμάται σε ποσό ύψους €120 εκατ. ετησίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύριο βάρος θα δοθεί σε προσωπικό που συμπληρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως 31/12/2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί που θεμελιώνουν δικαίωμα άμεσα και μέχρι τις 31/12/2016 παίρνουν: την νόμιμη αποζημίωση και 50% του μισθού για κάθε χρόνο που εργάζονται στην
ΕΤΕ
. Για παράδειγμα, αν εργάζονται 30 χρόνια θα πάρουν 15 επιπλέον μισθούς.

Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα στις 31/12/2016 αν μπουν στο πρόγραμμα, από σήμερα μέχρι και τότε θα παίρνουν τα δυο παραπάνω κίνητρα συν για κάθε μήνα μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 το 50% του μισθού.

Υπάρχει πρόβλεψη για εθελοντική αποχώρηση όσων δεν βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση με αυξημένη αποζημίωση με βάση τα χρόνια (κλιμακωτά). Οι πληροφορίες λένε ότι σε αυτή την ομάδα το πρόγραμμα θα μοιάζει με τα αντίστοιχα της Πειραιώς κ.ά.

Για εργαζόμενους στις πρώην Probank και FBB προσφέρονται 14 μισθοί.

Facebook Comments