Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου

Αγγελοπούλου: «Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ»

7 λεπτά ανάγνωση
7 Νοεμβρίου 2019

H πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» μίλησε σήμερα στη Βουλή με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

«Τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 και τη σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα», είπε εκκινώντας την ομιλία της.

«Ο εορτασμός της επετείου χωρίς αμφιβολία θα έχει την λαμπρότητα που επιβάλλει ο εορτασμός από την συμπλήρωση 200 ετών. Παράλληλα είναι ιδανική ευκαιρία για ανακεφαλαίωση και άσκηση αυτογνωσίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Να αναγνωρίσουμε όσα πετύχαμε και όσα χάσαμε. Να αναγνωρίσουμε όχι μόνο που βρισκόμαστε αλλά και που θέλουμε να πάμε. Μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο, να συνομιλήσουμε με τους άλλους, με την εθνική μας ταυτότητα, για όσα είμαστε και όσα θέλουμε να γίνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ιχνηλάτηση της ιστορίας του τόπου δεν αφορά μόνο την χώρα αλλα και τους ανθρώπους όπως οι ευεργέτες και όσοι διέπρεψαν στις τέχνες τα γράμματα και τον αθλητισμό», σημείωσε. «Τι θέλουμε να αλλάξουμε τι να πετύχουμε ποιες ανάγκες έχουμε και πως θα το πετύχουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Αυτό το όραμα θα το πετύχουμε με συνέργειες», συμπλήρωσε.

Έκανε ειδική μνεία στη σημερινή Ελλάδα και επεσήμανε ότι πλέον «καλούμαστε να αποτυπώσουμε την Ελλάδα όπως είναι, γιατί «Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ». Ο τελευταίος είναι ένας 18χρονος Σύρος που μπήκε στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υψηλή βαθμολογία.

Ως «στοίχημα» όρισε «να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς εθνικούς πόρους» και υπογράμμισε ότι η επιδίωξη της Επιτροπής είναι να πετύχει «την ουσιαστική εμπλοκή όλων των Ελληνίδων και Ελλήνων όχι μόνο με συμμετοχή αλλά με πρωτοβουλίες». Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια θα είναι «μακρυά από τη μελαγχολία της διαρκώς διωκόμενης και αδικημένης Ελλάδας αλλά και από την ιδέα του περιούσιου λαού που αποτελεί το κέντρο του κόσμου».

«Τα 200 χρόνια έχουν μέσα τους να επιτεύγματα των ανθρώπων, χτίστηκαν με ήττες και νίκες με θριάμβους και υποχωρήσεις», δήλωσε προσθέτοντας ότι «απέναντί τους βρισκόμαστε εμείς με ευθύνη». Η Γιάννα Αγγελοπούλου έκλεισε την ομιλία της με στίχους από ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου: «Οι ορίζοντες χτυπούν τις πόρτες μας».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καραντίνα ο Γ. Αντετοκούνμπο – Τα πρωτόκολλα του NBA για τον κορωνοϊό

Δεν έχει έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν νοσεί ο ίδιος με κορωνοϊό ή

Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στο Λευκό Οίκο

Στο Λευκό Οίκο βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (08/11), οι Γιάννης και

Στο Μαξίμου ο Γ. Αντετοκούνμπο – Έλληνες πολιτογραφούνται η μητέρα & ο μικρότερος αδερφός του

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθώς πολιτογραφούνται Έλληνες σήμερα