Αιγαίο: 38 τουρκικές παραβιάσεις και δύο εικονικές αερομαχίες

2 λεπτά ανάγνωση
5 Μαρτίου 2020

Σε 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά οκτώ τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16, ένα CN-235 και ένα Α/Φ) προέβησαν επίσης σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δώδεκα από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε Παναγιά, Οινούσσες και Χίο.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη: Στρατηγικός διάλογος με φόντο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Η επικείμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη

Ανησυχία Κογκρέσου για τις τουρκικές προκλήσεις: Ζητούν παρέμβαση Τραμπ!

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την επανεμφάνιση

Υποθαλάσσιο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων στο Αιγαίο με τη συμβολή της COSMOTE

Τον σχεδιασμό, την μελέτη και κατασκευή επτά νέων υποθαλάσσιων υποδομών οπτικών ινών