ALCO: 15,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο οι Έλληνες πολίτες

4 λεπτά ανάγνωση
10 Δεκεμβρίου 2020

Επιφυλακτικοί με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΟPEN. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 15,4% με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 38%.

To 42% των ερωτηθέντων λέει πως δεν θα κάνει άμεσα το εμβόλιο για τον κορονοϊό ενώ το 19% δηλώνει πως δεν θα το κάνει ποτέ. Το 33% των συμμετεχόντων απάντησε πως θα εμβολιαστεί άμεσα.

 

Στις ηλικίες 16-24 ετών το 64% λέει πως θα περιμένει για να εμβολιαστεί, το 24% πως δεν θα εμβολιαστεί και μόλις το 9% πως θα το κάνει.Στις ηλικίες 24-44 το ποσοστό που θα περιμένει είναι 43% ενώ αρνητικό είναι το 29% και θα πάει άμεσα το 20%.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πράγματα αλλάζουν καθώς στην ομάδα 45-64 ετών το 42% λέει πως θα περιμένει, το 37% πως θα πάει άμεσα για εμβολιασμό και μόλις το 15% δεν θα εμβολιαστεί.

Από 65 ετών και άνω το 51% λέει θα εμβολιαστεί, το 31% πως θα περιμένει και μόλις το 11% δεν θα πάει καθόλου.

Πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6, το ΚΙΝΑΛ 6,5, το ΚΚΕ 5,6, η Ελληνική Λύση 4,2, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 13,8%.

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, το 42% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό 31%.

Υπουργοί 

Όσο για τους υπουργούς ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες σε ποσοστό 48,2%, έναντι 29,6 αρνητικών ψήφων. Τον υπουργό Εξωτερικών ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεoδωρικάκος.

 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ν. Καρανίκας: «Ούτε πήγα ΝΔ , ούτε είμαι με τη ΝΔ, ούτε πληρώνομαι από τον Άδωνι – παρακμιακή αριστερά»

Ο Νίκος Καρανίκας απάντησε στα επικριτικά σχόλια που τον ήθελαν να έχει

Στον πλημμυρισμένο Έβρο ο Κ. Μητσοτάκης – Μήνυμα ασφάλειας και εσωκομματικές ισορροπίες

Με φόντο την υπερχείλιση στον Έβρο, ο Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει για το

Interview: Στο 26,4% και προς 3η θητεία η ΝΔ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης με 31,5%

Η μεγάλη δημοσκόπηση της Interview για το POLITIC έρχεται να αποτυπώσει ένα