Αλεξιάδης: Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των χρεών της «Μαρινόπουλος»

3 λεπτά ανάγνωση
19 Σεπτεμβρίου 2016

Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των χρεών του Ομίλου Μαρινόπουλος, των θεμάτων εισοδήματος και ΦΠΑ, προανήγγειλε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό θα συμβεί εφόσον οριστικοποιηθούν σε νομικό και σε επιχειρηματικό επίπεδο οι εξελίξεις στην υπόθεση.

«Αναμένουμε για να δούμε πως θα διασφαλιστεί η συμφωνία ανάμεσα στις επιχειρήσεις ώστε να φέρουμε κατόπιν διάταξη για το πως θα αντιμετωπίσουμε και τα θέματα και το ΦΠΑ και του εισοδήματος και των χρεών της εταιρείας Μαρινόπουλος και προς το Δημόσιο και προς τις προμηθεύτριες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Θα δώσουμε την καλύτερη λύση», δεσμεύτηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Στύλιου, ο αν. υπουργός Οικονομικών, ανέφερε πως κριτήριο της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η εξασφάλιση των προμηθευτών της επιχείρησης και η εν συνόλω διευθέτηση του ζητήματος ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην αγορά. Προσέθεσε πως ειδικώς για τους προμηθευτές, δίδεται η δυνατότητα από ένα όριο και κάτω θα πληρωθούν αυτά που τους οφείλει η επιχείρηση και από ένα όριο και πάνω να πληρωθεί ένα μεγάλο ποσοστό των χρεών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

Ρεύμα: Κατρακυλά η χονδρική – Μειώσεις προ των πυλών στα πράσινα τιμολόγια Μαρτίου

Σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφει τις τελευταίες ημέρες η ελληνική χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.