Αλλαγή κλίματος στην αγορά ομολόγων – στο 5,65% η απόδοση του 10ετούς

2 λεπτά ανάγνωση
28 Σεπτεμβρίου 2017

Αλλαγή κλίματος μετά την τριήμερη πτώση τιμών στα εγχώρια κρατικά ομόλογα με τους διαχειριστές να αγοράζουν κρατικούς τίτλους ελληνικού χρέους και την αύξηση των τιμών με αντίστοιχη πτώση των αποδόσεων.

Ειδικότερα το 2ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 102,30 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 3,185, το 5ετές κρατικό ομόλογο αποτιμήθηκε στα 98,75 λεπτά με την απόδοση να υποχωρεί στο 4,67% από 4,75% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 87,00 λεπτά έναντι χθεσινής τιμής στα 86,40 λεπτά και σημερινής απόδοση στο 5,65% από 5,72% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στις 516 μονάδες βάσης από 526 μονάδες βάσης της χθεσινής συνεδρίασης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελειώνει το εντυπωσιακό story των spreads των ομολόγων του Νότου;

Οι διαφορές των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των χωρών του Νότου της

Γιατί οι αναλυτές βλέπουν ράλι έως και 20% φέτος στο Χρηματιστήριο – Οι καταλύτες και οι ευκαιρίες

Μπορεί το Χρηματιστήριο Αθηνών να μην έμεινε ανεπηρέαστο από το «ταρακούνημα»« στις

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί