Alpha Bank: Και λόγω υπέρμετρης φορολόγησης η δυσμενής κατάσταση στην αγορά ακινήτων

4 λεπτά ανάγνωση
16 Αυγούστου 2013

Η δυσμενής κατάσταση στη αγορά ακινήτων οφείλεται μεταξύ άλλων και στην υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας, ιδιαίτερα κατά το 2013, λόγω της επιβολής ταυτόχρονα στο τρέχον έτος του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) και του ΦΑΠ 2010, 2011 και 2012, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, ο ισχύον φόρος επί των συναλλαγών ακινήτων επιβάλλεται σε αντικειμενικές αξίες ακινήτων που σε πολλές περιπτώσεις είναι τώρα υψηλότερες από τις πραγματικές αξίες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, τα μέτρα αυτά αποτελούν το απόλυτο αντικίνητρο για την ανάκαμψη των συναλλαγών επί ακινήτων, παρά τις πολύ χαμηλές ζητούμενες τιμές για αξιόλογα ακίνητα σε πολλές περιπτώσεις.

Οι προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου το 2013, προστίθεται, θα εξαρτηθούν από την ήδη προωθούμενη επανεκκίνηση των έργων υποδομής που ενδέχεται εν μέρει να αντισταθμίσει τη συνεχιζόμενη ταχεία υποχώρηση της κατασκευής κατοικιών.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου και της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη πολλών βιομηχανικών κλάδων και της οικονομίας γενικότερα, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Alpha Bank: Αντλήθηκαν €750 εκατ. με το 7ετές ομόλογο – Υπερκάλυψη πάνω από 4,6 φορές

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η νέα έξοδο στις αγορές που πραγματοποίησε η Alpha Bank

Στο ραντάρ της Intesa Sanpaolo οι ελληνικές τράπεζες με σύσταση “buy”

Στο ραντάρ όλο και περισσότερων διεθνών οίκων μπαίνουν οι ελληνικές τράπεζες.