Αναπτερωμένη η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών έναντι της ευρωπαϊκής οικονομίας

5 λεπτά ανάγνωση
12 Σεπτεμβρίου 2013

Αναπτερωμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη του διεθνούς επενδυτικού κοινού έναντι της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε έρευνα του Οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με την έρευνα “Bloomberg Global Poll”, η οποία αφορά επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές, συνδρομητές του πρακτορείου, ποσοστό 40% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βελτιώνεται. Δηλαδή, ποσοστό κατά τέσσερις φορές υψηλότερο έναντι αντίστοιχης έρευνας τον προηγούμενο Μάιο, γεγονός που οδηγεί στην πεποίθηση ότι η κρίση χρέους, που μαστίζει την ευρωζώνη στη διάρκεια των τελευταίων 3,5 ετών, τελειώνει.

Το 54% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θα εξασθενήσει μετά τις γερμανικές εκλογές που θα γίνουν τον τρέχοντα μήνα.

Το ευρώ ανατιμήθηκε σχεδόν 5% εφέτος έναντι 8 νομισμάτων αναπτυγμένων χωρών και σημείωσε την καλύτερη απόδοση στους σχετικούς δείκτες του Bloomberg.

Ωστόσο, ως μία ένδειξη ότι η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, εκλαμβάνεται ότι μόνο το 12% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να αγοράσει ευρώ και μόνο το 9% προτίθεται να αγοράσει κρατικό χρέος της περιοχής. Καθώς η εμπιστοσύνη αυξάνεται μεταξύ των επενδυτών και όσον αφορά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η παγκόσμια οικονομία είναι στο καλύτερο επίπεδό της από τον Ιανουάριο του 2011.

Η ΕΕ προσφέρει μερικές από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για το 34% των ερωτηθέντων έναντι 18% τον Μάιο, ενώ μόνο το 18% ανέφεραν ότι η ΕΕ προσφέρει τις χειρότερες προοπτικές έναντι 45% τον Μάιο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Europe Stoxx 50 αναμένεται ότι θα είναι σε υψηλότερο επίπεδο σε ένα εξάμηνο για

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Συναγερμός στην Ευρώπη μετά το χτύπημα Ισραήλ – Στο τραπέζι ΕΦΚ και έκτακτα μέτρα

Η επίθεση του Ισραήλ σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν ανεβάζει κατακόρυφα την

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,