Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με τους αναλυτές να αναμένουν και σήμερα χαμηλούς όγκους και περιορισμένο ενδιαφέρον.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 570,20 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,27%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,87 εκατ. ευρώ.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Eurobank ενισχύεται κατά 2,56% στα 0.602 ευρώ, η Alpha Bank σημειώνει άνοδο 1,74% στα 1,75 ευρώ, ενώ η Εθνική σημειώνει πτώση 1,02% στα 0,195 ευρώ και η Πειραιώς υποχωρεί κατά 0, 62% στα 0.161 ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,05%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των ταξιδιών (+ 1,14%) και των Τραπεζών (+ 0,98%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Εμπορίου (-0,44%) και των Κατασκευών (-0,25%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 15 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Centric Συμμετοχών + 21,90%, Αλουμύλ + 10,61% και Inform Λύκος + 9,52%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -10,17%, Νάκας -9,76% και Fourlis-5,07%.

 

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 630,78 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0, 31%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,15 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της ΔΕΗ διαγράφεται από την δείκτη MSCI Greece, μετά την εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών του MSCI . Ο δείκτης MSCI Standard Index για την Ελλάδα περιλαμβάνει πλέον εννέα μετοχές: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank, Folli Follie, Jumbo και Τιτάν.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,71%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,57%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,43%) και των Τραπεζών (+0,81%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-2,15%) και της Τεχνολογίας (-1,18%).

Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 12 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Μετά από δύο ημέρες ήπιας ανόδου, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα, αναζητεί κατεύθυνση

Μετά από δύο ημέρες ήπιας ανόδου, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σήμερα, αναζητεί κατεύθυνση. O Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,06% στις 582,84 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,05% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 160,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 45,01 μονάδες.

Βιοχαλκο, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ καταγράφει απώλειες 0,8%, ασκώντας πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Μυτιληναίος και Motor Oil, χωρίς όμως να έχουν παγιώσει τη σημερινή τους κατεύθυνση.

Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ και ο ΟΛΠ καταγράφουν κέρδη 1,59%, ενώ στο +1,35% βρίσκεται η ΔΕΗ, μετά τη χθεσινή “ψυχρολουσία”. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Εθνική, ΕΕΕ, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ δεν έχουν “αποφασίσει” ακόμη το πρόσημό τους οι ΕΧΑΕ, Τιτάν και ΜΕΤΚΑ.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Ασθενείς πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

Ασθενείς πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 6,85%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 577,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,24%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%.

Στο χώρο των τραπεζών η Alpha Bank υποχωρεί κατά 3,05% στα 1,91 ευρώ, η Πειραιώς κατά 2,18% στα 0,224 ευρώ, η Eurobank κατά 1,85% στα 0,795 ευρώ και η Εθνική σημειώνει ήπια υποχώρηση 0,40% στα 0,248 ευρώ.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+2,19%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,16%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,10%) και του Εμπορίου (-0,34%).

Ανοδικά κινούνται 30 μετοχές, 15 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κυριακούλης +25,12%, Τεχνική Ολυμπιακή +6,53%, Frigoglass +6,40% και Πλαίσιο +3,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Εβροφάρμα -9,03%, Ιντρακόμ -3,83%, Τέρνα Ενεργειακή -2,10% και Σαράντης -1,78%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, κόντρα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών

Πτωτικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, κόντρα στο ανοδικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, μετά από τρεις συνεδριάσεις έντονης ανόδου στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει κέρδη 8,95%.

Η νέα διαφαινόμενη καθυστέρηση στη διαδικασία αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας δίνει αφορμή για ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 513,45 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,63%. Αρχικά υποχώρησε έως τις 508,76 μονάδες (-1,54%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,20 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,44%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+1,85%) και των Τροφίμων (+1,03%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-2,28%) και του Εμπορίου (-1,59%).

Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 26 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Πλαίσιο +6,40%, Νηρέας+3,88%, Q&R+3,45% και Τεχνική Ολυμπιακή +3,32%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλουκίνας- Λάππας-10%, ΔΕΗ -5,43%, Πειραιώς -5,13% και Grivalia Properties -4,48%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι δείκτες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη νέα «βουτιά» στις κινεζικές αγορές να ασκεί πιέσεις και να υπονομεύει το θετικό κλίμα που έχει διαφανεί, εν όψει της έναρξης της διαπραγμάτευσης για το ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,24% στις 587,37 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,32% στις 167,83 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 4,84 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 21 μετοχές, πτωτικά 11, ενώ 13 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται ανοδικά κατά 1,01% στις 39,14 μονάδες, με το σύνολο των μετοχών να καταγράφει άνοδο. Ενδεικτικά, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,39% ενισχύεται κατά 0,80% , της Εθνικής κατά 1,05% , της Alpha Bank κατά 1% και της Eurobank κατά 0,42%.

Στο Ταμπλό, ξεχωρίζει η άνοδος της ΔΕΗ (3%), ενώ κέρδη 1% σημειώνουν οι μετοχές των Τιτάνα, ΟΛΠ και Viohalco. Στον αντίποδα, απώλειες εμφανίζουν οι μετοχές των ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ-1,35% (2%), Jumpo (1,50%) και ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ-1,39% (0,80%).
 

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης , με την αγορά να κινείται με μικρές διακυμάνσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 618,48 σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,22%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,40%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,86%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών(-1,22%) και Προσωπικών Προϊόντων (-0,88%).

Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 14 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Audiovisual+9,76%, Επίλεκτος +9,26%, Σωληνουργεία Κορίνθου +6,85% και Αλουμύλ +6,67%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Profile -9,84%, Ικτίνος -3,90%, J&P Αβαξ -1,75% και Ιατρικό Αθηνών -1,61%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Οριακά ανοδικά κινείται στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακά ανοδικά κινείται στο ξεκίνημα της εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη από τη Βουλή των Ελλήνων. Επί τάπητος βρίσκονται και οι προσδοκίες αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

O Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,29% στις 579,98 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 22,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 16 μετοχές, πτωτικά 11 ενώ εννέα παραμένουν αμετάβλητες.

Ο FTSE ενισχύεται οριακά κατά 0,24% στις 170,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κλάδος εμφανίζει άνοδο 1,32% στις 39,86 μονάδες. Κέρδη κοντά στο 2% για την Alpha Bank, ενώ έως 1% για Eurobank και Πειραιώς. Απώλειες της τάξης του 30% εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, εξαιτίας της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της, η τιμή των οποίων υποχωρεί στα 0,257 ευρώ.

Άνοδο άνω του 1% σημειώνει η μετοχή του Τιτάνα (1,23%) και του ΟΠΑΠ (1,55%), ενώ ο Ελλάκτωρ ενισχύεται κατά 2,19%. Στον αντίποδα, πτώση 2,70% καταγράφει η ΔΕΗ,  με την ΕΥΔΑΠ να υποχωρεί παράλληλα, κατά 1,74%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του ΧρηματιστηρίουO Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 728,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,14%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+1,47%) και του Πετρελαίου (+1,22%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,35%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,32%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 13 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Eurobank +8,82%, Πειραιώς +4,00%, Attica Bank +3,23% και ΕΥΑΘ +2,81%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντραλότ -1,90% ΜΕΤΚΑ -1,15%, Aegean Airlines -1,09% και MLS -1,05%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Σε θολά νερά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Σε θολά νερά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να προσπαθεί να βρει έναν καταλύτη που μπορεί να διαμορφώσει την τάση, έως ότου δρομολογηθούν οι εξελίξεις στα ανοικτά μέτωπα της οικονομίας και των τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,03% στις 653,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 0,05% στις 189,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 1,12% στις 178,11 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Motor Oil διορθώνει σήμερα μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή της άνοδο, κινούμενη σήμερα στο -2,41%. ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα   καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, με ελάχιστο όγκο συναλλαγών, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τιτάν, ΜΕΤΚΑ,  ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ,  ΔΕΗ,  Ελληνικά Πετρέλαια   και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Βιοχαλκο σημειώνει άλμα 4,87%, η Πειραιώς βρίσκεται στο +2,56%, η Εθνική στο +2,34% και η Grivalia στο +1,76%. Μικρά κέρδη καταγράφουν οι Folli Follie, ΕΕΕ, ΟΤΕ, Λάμδα και Jumbo.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Προσπάθεια να «σπάσει» το τριήμερο ανοδικό σερί καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Προσπάθεια να «σπάσει» το τριήμερο ανοδικό σερί καταγράφεται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να εμφανίζεται ιδιαίτερα ευμετάβλητη και επιφυλακτική καθώς τα μέτωπα σε πολιτικό και τραπεζικό επίπεδο παραμένουν ανοιχτά.

Ειδικότερα, στις 11:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,09% στις 667,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 2,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,14% στις 195,20 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 2,7% στις 217,31 μονάδες.

Στο ταμπλό η Eurobank μετατρέπεται σήμερα σε αρνητικό πρωταγωνιστή, καθώς όχις μόνο αδυνατεί να ακολουθήσει την προσπάθεια των υπόλοιπων τραπεζικών μετοχών, αλλά καταρρίπτει με τις απώλειες του 6,45% τα ιστορικά της χαμηλά (0,0290 ευρώ). Απώλειες 2,07% καταγράφει και η Βιοχαλκο, η Aegean είναι στο -1,27% και ο ΟΛΠ στο -1,08%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ  και ΕΕΕ.

Έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται σήμερα στη μετοχή της Πειραιώς, η οποία κινείται στο εύρος -5,43% και +1,09%, ενώ Εθνική και Alpha Bank ΑΛΦΑ-1,57% προσπαθούν να περάσουν σε θετικό έδαφος.

Κέρδη 2,78% σημειώνει η Ελλάκτωρ, η Grivalia βρίσκεται στο +1,21%, η Jumbo στο +1,28% και ο ΟΠΑΠ στο +1,15%. Ήπια κέρδη καταγράφουν οι ΔΕΗ,  Motor Oil, Μυτιληναίος,  Λάμδα και Folli Follie.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 695,19 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,24%.

Αρχικά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 700,22 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,96%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,85 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,53%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (+1,78%) των Προσωπικών Προϊόντων (+1,52%) και των Τραπεζών (+0,89%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-2,34%) και της Τεχνολογίας (-1,51%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 11 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Παπουτσάνης +9,67%, REDS +7,53%, Eurobank+5,41% και Alpha Bank+3,77%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Viohalco -2,44%, Υγείας -1,56%, Πλαίσιο -1,47% και Grivalia -1,07%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Με απώλειες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τη νευρικότητα της αγοράς μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις

Με απώλειες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας τη νευρικότητα της αγοράς μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στη μεταβλητότητα των διεθνών αγορών.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,60% στις 623,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,7 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,66% στις 183,29 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,69% στις 205,05 μονάδες.

Στο ταμπλό, τα πρόσημα είναι σχεδόν μοιρασμένα, αλλά και ευμετάβλητα. Η Εθνική κερδίζει 2,86% και ο ΟΠΑΠ  ενισχύεται κατά 2,14%, ενώ αντίθετα η Grivalia υποχωρεί κατά 3,38%, ο ΟΛΠ είναι στο -2,31% και η Πειραιώς στο -2,27%.

Κέρδη 1,94% καταγράφει η Βιοχάλκο, η Ελλάκτωρ είναι στο +1,61%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια +2,64% και Τιτάν. Στον αντίποδα, μικρές απώλειες καταγράφουν οι Λαμδα, Mοtor Oil, ΜΕΤΚΑ,  Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ, ενώ άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΕΕ, ΟΤΕ,  Jumbo, Μυτιληναίο και ΕΥΔΑΠ.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Κατεύθυνση αναζητεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων

Κατεύθυνση αναζητεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων που εκδηλώνονται στο ταμπλό.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,15% στις 681,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 201,68 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,93% στις 268,06 μονάδες.

Eurobank και η Πειραιώς καταγράφουν απώλειες άνω του 3%, ενώ η Alpha Bank κερδίζει 1,67% και η Εθνική προσπαθεί να κρατήσει το θετικό της πρόσημο. Η Αττικής από την άλλη, με μόλις 248 ευρώ τζίρο δεν έχει ακόμη πρόσημο.

Παράλληλα, η Lamda κερδίζει 2,68%, ο ΟΠΑΠ είναι στο +2,56% και ο ΟΤΕ είναι στο +2,12%. Κέρδη 1,75% καταγράφει η Τέρνα Ενεργειακή, η ΔΕΗ είναι στο +1,51% και οι Grivalia και Ελλάκτωρ στο +1,2%.

Στον αντίποδα, η Τιτάν και η Aegean καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Βιοχαλκο, ΕΕΕ, Jumbo και ΜΕΤΚΑ.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης μετά την πτώση της χθεσινής συνεδρίασης

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας τάσεις σταθεροποίησης μετά την πτώση της χθεσινής συνεδρίασης, την ώρα που η αγορά αναμένει τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,49% στις 818,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,59% στις 244,35 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,04% στις 644,17 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή και η Eurobank ξεχωρίζουν, καταγράφοντας κέρδη 2,55% και 2,26% αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ υποχωρεί κατά 2,68% και η MIG βρίσκεται στο -1,35%.

Με κέρδη άνω του 1% κινούνται τα Ελληνικά Πετρέλαια, η Motor Oil, ο ΟΛΠ  και η Jumbo, ενώ ήπια ανοδικά βρίσκονται οι Folli Follie, ΟΤΕ,  Πειραιώς, Alpha Bank,  ΟΠΑΠ και ΜΕΤΚΑ.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών

Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 800 μονάδων, χωρίς να λείπουν οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,46% στις 798,78 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 23 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 ενισχύεται 0,64% στις 240,06 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,74% στις 520,67 μονάδες.

Στο ταμπλό, για ακόμη μία ημέρα η Πειραιώς σημειώνει σημαντικά κέρδη της τάξεως του 3,38%. Κέρδη 2,64% σημειώνει ο ΟΤΕ,  στο +1,67% βρίσκονται η Εθνική και η Alpha Bank και στο +1,09% η Folli Follie.

Στον αντίποδα, η Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 1,09%, ενώ μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις καταγράφοντας σε ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-0,75% ΕΥΔΑΠ,  Τιτάν και Aegean. Πρόσημο επίσης αναζητούν η Eurobank, η MIG, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ΜΕΤΚΑ.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Διορθωτικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από ένα τριήμερο έντονης ανόδου

Διορθωτικές τάσεις παρατηρούνται σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από ένα τριήμερο έντονης ανόδου, με τη μεταβλητότητα και τη νευρικότητα, ωστόσο, να κυριαρχούν στο ταμπλό κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,45% στις 758,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 υποχωρεί 0,59% στις 226,89 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,37% στις 565,62 μονάδες.

Στο ταμπλό, τώρα, ο ΟΤΕ και η Jumbo ασκούν πιέσεις στο δείκτη, καταγράφοντας απώλειες 1,5%. Πτωτικά κατά 1,20% και η Τιτάν, κατά 1,12% και η Alpha Bank και κατά 1,04% και τα Ελληνικά Πετρέλαια.  Απώλειες μικρότερες του 1% καταγράφουν οι MIG, ΜΕΤΚΑ,  Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ  και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, ισχυρή στήριξη παρέχει η μετοχή της Πειραιώς, η οποία κερδίζει 4,06%. Η Ελλάκτωε και ο ΟΛΠ  είναι στο +2,58%, η ΓΕΚ Τέρνα στο +2,05% και η Τέρνα Ενεργειακή στο +1,28%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανατρέποντας τις αρχικές ανοδικές κινήσεις

Πτωτικά κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανατρέποντας τις αρχικές ανοδικές κινήσεις, καθώς εκδηλώνονται μικρής έκτασης ρευστοποιήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους του FTSE 25.

O Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,38% στις 761,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11,5  εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,37% στις 226,07 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,66% στις 551,43 μονάδες.

Στο ταμπλό, η MIG σημειώνει απώλειες 4,38%, μετά τις διοικητικές αλλαγές που υπήρξαν, η Εθνική χάνει 2,68% στα 1,09 ευρώ, η Βιοχάλκο είναι στο -1,43% και η  στο -1,30%, καθώς τα αποτελέσματα του 2014 δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Στον αντίποδα, η Aegean καταγράφει κέρδη 3,94%, με την αγορά να υποδέχεται θετκά τα σχέδια για νέες επενδύσεις με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά, η Τιτάν και η Jumbo κερδίζουν 1,7% και η Eurobank είναι στο +1,05%, καθώς ανακοινώθηκε ότι θυγατρικές της Fairfax προέβησαν σε αγορές μετοχών της, δίνοντας τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στην τράπεζα.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Στο ίδιο με χθες μοτίβο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο ίδιο με χθες μοτίβο ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την αβεβαιότητα και τη μεταβλητότητα που επκρατούν, ενώ ο ρυθμός των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά μόλις 0,04% στις 893,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,08% στις 289,62 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,81% στις 113,04 μονάδες.

Στο ταμπλό κυριαρχεί το αρνητικό πρόσημο, με επιλεγμένες μόνο μετοχές να επιχειρούν κάποιας μορφής αντίδραση. Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, η αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κυρίως του προγράμματος προσαρμογής, έχει θέσει σε στάση αναμονής την επενδυτική κοινότητα. Η

“ορατότητα” για τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης είναι περιορισμένη, καθώς και τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες σχετικά με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα είναι αντιφατικά. Άλλωστε, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως δεν είναι ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

Έτσι, στο ταμπλό βλέπουμε την Ιντραλότ να καταγράφει απώλειες 2,63%, την Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκεται στο -2,39% και τη ΜΕΤΚΑ  στο -1,16%. Στον αντίποδα, η MIG (+3,17%) δείχνει να έχει τραβήξει το δρόμο της αντίδρασης μετά από δύο μήνες σημαντικών πιέσεων που δέχτηκε, η ΔΕΗ  την ακολουθεί με κέρδη 1,83%, ενώ ΟΤΕ  και ΟΠΑΠ παρέχουν και σήμερα κάποια στηρίγματα.

Πτωτικά κινείται και ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική να χάνει 0,58%, την Alpha Bank να είναι στο -0,96% και την Πειραιώς στο -1,85%, με μόνη τη Eurobank να σταθεροποιείται στα 0,2430 ευρώ.
 

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.057,66 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,08%.

Αρχικά κινήθηκε ανοδικά έως τις 1.065,18 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 0,60%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,685 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,40%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,76%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (+1,14%), των Κατασκευών (+1,11%) και των Οικιακών Προϊόντων (+1,03%).

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες της Υγείας (-0,63%), των Πρώτων Υλών (-0,43%) και των Τραπεζών (-0,40%).

Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 39 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ+9,80%, Χαλκόρ +7,24%, Q&R +6,18%, και Unibios +5,95%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΛΚΟ -7,06%, ΣΙΔΕΝΟΡ -4,46%, Ελληνικά Καλώδια -3,51% και Ευρωσύμβουλοι -2,30%.

Facebook Comments

Αναζητά κατεύθυνση το ΧΑ

Μετριοπαθής είναι και η σημερινή εκκίνηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μετριοπαθής είναι και η σημερινή εκκίνηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις κινήσεις κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης να είναι «μετρημένες» και λελογισμένες.

O Γενικός Δείκτης κινείται με κέρδη μόλις 0,01% στις 1.166,63 μονάδες και ο τζίρος βρίσκεται στα 6 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 0,04% στις 378,60 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,12% στις 161,79 μονάδες.

Εκτός των κρίσιμων ζητημάτων που ορίζουν την πορεία του Χ.Α. το τελευταίο διάστημα (τραπεζικές ασκήσεις αντοχής, αξιολόγηση τρόικας, κλπ), η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα της και στο επερχόμενο road show της ΕΧΑΕ  το Λονδίνο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα διαγνωστεί το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών για την ελληνική αγορά, η διάθεση τους έναντι των εισηγμένων και οι εκτιμήσεις τους για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μέχρι στιγμής οι ελληνικές προσδοκίες είναι θετικές, ωστόσο δεν αποκλείεται οι ξένοι να μην ανοίξουν τα χαρτιά τους εωσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο ταμπλό, η ΕΥΔΑΠ ξεχωρίζει με κέρδη 2,90% στα 8,86 ευρώ, ο ΟΠΑΠ κερδίζει 1%, η ΜΕΤΚΑ  και η MIG ενισχύονται κατά 0,5% και η Μυτιληναίος  σημειώνει κέρδη 0,45%. Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα   χάνει 0,84%, η Τέρνα Ενεργειακή υποχωρεί κατά 1,12%, ΔΕΗ και Jumbo σημειώνουν απώλειες 0,96% έκαστη, και ο ΟΤΕ  σημειώνει απώλειες 0,62%. «Ουδέτερος» είναι ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική, την Πειραιώς και την Αττικής να μην έχουν πρόσημο, κινούμενες σταθεροποιητικά, ενώ η Alpha Bank  κερδίζει 0,30% και η Eurobank είναι στο +0,58%.

Facebook Comments