Ανοδικά οι τιμές των κρατικών ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
21 Σεπτεμβρίου 2016

Σε ανοδική πορεία παρέμειναν για 2η συνεχή συνεδρίαση οι τιμές των κρατικών ομολόγων αφού παρατηρούνται αγορές τόσο στην εγχώρια ηλεκτρονική πλατφόρμα όσο και στις διεθνείς πλατφόρμες.

Μάλιστα σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές στην ελληνική πλατφόρμα ύψους 3 εκατ. ευρώ που αφορά το ετήσιο κρατικό ομόλογο με τιμή στα 97,80 λεπτά του ευρώ και την απόδοση να κυμαίνεται στο 6,10%. Για το 3ετές κρατικό ομόλογο πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 1 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 3ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 90,50 λεπτά με την απόδοση να κυμαίνεται στο 9,05%. Το 10ετές ομόλογο είχε τιμή στα 70,00 λεπτά και απόδοση στο 8,35%. Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού με το αντίστοιχο γερμανικό) υποχώρησε ελαφρά στις 837 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την χθεσινή απόδοση που είχε διαμορφωθεί στις 846 μονάδες βάσης. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Ευκαιρίες στα ελληνικά ομόλογα παρά την γεωπολιτική ένταση

Η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή έχει αυξήσει την αβεβαιότητα

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Ασία: Βαριές εβδομαδιαίες απώλειες στα χρηματιστήρια παρά την αντίδραση της Παρασκευής

Σε κλίμα έντονης αβεβαιότητας κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια.