Άνοδος για την Ευρώπη μετά την μείωση επιτοκίων από την Fed

1 λεπτό ανάγνωση
19 Σεπτεμβρίου 2019

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη την Πέμπτη, στην πρώτη συνεδρίαση μετά την απόφαση της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) να μειώσει το βασικό επιτόκιο αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,61%, στις 391,80 μονάδες, με την πλειονότητα των κλάδων να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,55%, στις 12.457 μονάδες, με τον γαλλικό CAC να “κερδίζει” 0,68%, στις 5.659 μονάδες και τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει κέρδη 0,58%, στις 7.356.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB “κέρδισε” 0,82%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε ακόμη ισχυρότερα, με άνοδο 1,15%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

«Το δολάριο σε δοκιμασία: Ρωγμές στο απόλυτο ασφαλές καταφύγιο των αγορών»

Η υποχώρηση του δολαρίου επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ερώτημα που μέχρι πρόσφατα