Αποπέμφθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την γερουσία

5 λεπτά ανάγνωση
27 Νοεμβρίου 2013

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποπέμφθηκε απόψε από τη Γερουσία της Ιταλίας, μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στο σώμα αυτό της βουλής της χώρας αυτής.Κατά την ισχύουσα νομοθεσία, για τα επόμενα έξι χρόνια ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο.

«Κάναμε απλώς ό,τι μας επέβαλε ο νόμος, δεν είναι κάτι το εξαιρετικό, είναι ακριβώς αυτό το οποίο έπρεπε να γίνει», επισήμανε ο Ντάριο Στεφάνο, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της γερουσίας, που είχε εισηγηθεί να αποπεμφθεί ο Μπερλουσκόνι.

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς λίγο πριν από την ψηφοφορία της ολομέλειας της γερουσίας απευθύνθηκε σε πλήθος υποστηρικτών του που συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του, το μέγαρο Γκρατσιόλι, στο κέντρο της Ρώμης.

Ο μεγιστάνας του Τύπου καταφέρθηκε και πάλι κατά της «πολιτικοποιημένης δικαιοσύνης» και των «αριστερών δικαστών που θέλουν να βοηθήσουν την παράταξή τους να καταλάβει την εξουσία».

«Μπορούμε να δουλέψουμε, να κάνουμε πολλά, έστω και αν δεν είμαι πλέον στο κοινοβούλιο», πρόσθεσε ο Ιταλός καναλάρχης και πολιτικός επικαλούμενος το παράδειγμα του Μπέπε Γκρίλο —επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων— και του Ματέο Ρέντσι, δημάρχου της Φλωρεντίας, που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να αναδειχτεί σύντομα επικεφαλής της κεντροαριστεράς.

«Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, σας το υπόσχομαι, θα τραβήξουμε μπροστά», είπε στους υποστηρικτές του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος χαρακτήρισε την σημερινή «ημέρα πένθους για τον νόμο, το δίκαιο και την δημοκρατία».
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Συναγερμός στην Ευρώπη για το Ορμούζ – Πιέζει για άμεσες αποφάσεις ο Μητσοτάκης

Σε καθεστώς αυξημένου συναγερμού εισέρχεται η Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό