Αποσύρεται από τη Σομαλία το πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ

2 λεπτά ανάγνωση
5 Νοεμβρίου 2017

Η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Σομαλία έδωσε εντολή το Σάββατο σε όλο το μη απαραίτητο προσωπικό της να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Μογκαντίσου, επειδή έχει ενημερωθεί για μια “συγκεκριμένη απειλή” εναντίον των στελεχών της.

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή ανακοίνωσε αυτό το μέτρο μία ημέρα αφού το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη χώρα, οι οποίες ανέφερε πως είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν “πολλοί τρομοκράτες”.

“Λόγω πληροφοριών για μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον του προσωπικού των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Σομαλία έδωσε εντολή στους πολιτικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν το Μογκαντίσου μέχρι νεοτέρας”, ανέφερε ανακοίνωσή της.

Στην ανακοίνωση δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων