Apple: Μειωμένα κατά 22% τα κέρδη – Πρώτη φορά από το 2003

2 λεπτά ανάγνωση
26 Απριλίου 2016

Κατά 22,5% συρρικνώθηκαν τα κέρδη του γίγαντα της τεχνολογίας Apple, αφού τα έσοδα υποχώρησαν για πρώτη φορά από το 2003 και οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της “εταιρείας με το μήλο”. Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 7,5%.

Τα έσοδα και τα κέρδη για την περίοδο που έληξε στις 26 Μαρτίου ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, αφού η Apple αγωνίζεται να διατηρήσει την αύξηση τις πωλήσεις της απέναντι στην αύξηση πωλήσεων smartphones που έχουν μεγαλύτερη οθόνη ήδη από το 2014.

Η Apple ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο χρήσης ανήλθαν στα 10,52 δισ. δολάρια ή $1,90 ανά μετοχή, σε σύγκριση με 13,57 δισ. δολάρια ή $2,33 ανά μετοχή, κατά την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 13% σε 50,55 δισ. δολάρια 58 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φούσκα της Τεχνητής Νοημοσύνης AIτεντώνεται όλο και περισσότερο

Θα σκάσει; Μάλλον ναι. Θα ξαναζήσουμε τον κύκλο της dot-com, αλλά αυτή

Κλιμακώνει ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο – Νέοι δασμοί σε ΕΕ και Καναδά

Με ένα νέο εκτελεστικό διάταγμα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Apple iPhone

Η Apple γυρίζει σελίδα: Μεταφέρει την παραγωγή των iPhones από την Κίνα στην Ινδία

Η Apple μεταφέρει την παραγωγή όλων των iPhones που προορίζονται για τις