Απώλειες στην Ευρώπη – Στο -8,47% η Deutsche Bank

2 λεπτά ανάγνωση
16 Σεπτεμβρίου 2016

Με απώλειες της τάξης του 1% αποχαιρέτισαν την εβδομάδα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, δεχόμενα ισχυρές πιέσεις από την πρόταση των αμερικανικών αρχών για την επιβολή προστίμου, ύψους 14 δισ. δολαρίων, στην Deutsche Bank.

O FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,30% στις 6.710 μονάδες, ο DAX κατέγραψε πτώση κατά 1,49% στις 10.276 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε απώλειες κατά 0,93% στις 4.332 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 κινήθηκε πτωτικά κατά 1,00% στις 8.633 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 2,43% στις 16.192 μονάδες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 εμφάνισε απώλειες κατά 0,74% στις 337,82 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Bank κατακρημνίστηκε στο -8,47% στα 11,99 ευρώ, μετά την πρόταση των αμερικανικών αρχών, η οποία αποσκοπεί στο «κλείσιμο» της υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων του 2008. Η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας ωστόσο, εξέφρασε την έντονη δυσφορία της και διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλει ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «εξαφανίζει» τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια

Ο πόλεμος στο Ιράν και το παγκόσμιο ενεργειακό σοκ αλλάζουν εκ νέου

Το Χ.Α στον ρυθμό των ενεργειακών τιμών, το τρενάκι του τρόμου και οι άμυνες

Ένα «ψύχραιμο» και κάπως καθησυχαστικό μήνυμα του συνέδριου της Euronext που έγινε

Deutsche Bank: “Βλέπει” ισχυρό upside στις ελληνικές τράπεζες – Αυξάνει τιμές στόχους και διατηρεί σύσταση buy

Οι ελληνικές και κυπριακές τράπεζες συνεχίζουν να ξεχωρίζουν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό τοπίο.