Αργεντινή: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος

5 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουλίου 2014

Άλυτες παρέμειναν οι διαφορές της Αργεντινής με τους δανειστές της μετά την ιστορική συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης, στη Νέα Υόρκη, ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της χώρας και εκπρόσωποι των πιστωτών.

«Αυτές ήταν οι πρώτες πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες μεταξύ των πλευρών. Υπήρξε μια ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων και διατυπώθηκαν ανησυχίες. Τα θέματα που διχάζουν τις πλευρές παραμένουν άλυτα. Εάν και πότε οι πλευρές θα συναντηθούν αύριο (αργότερα σήμερα 30 Ιουλίου), μένει να καθοριστεί», δήλωσε ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ.

Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία που να επιτρέπει μια λύση όσον αφορά στο χρέος της χώρας και θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους αργότερα σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής Άξελ Κισίλοφ.

«Διακόπτουμε τη συνάντησή μας για ένα διάλειμμα μέχρι αύριο, αλλά δεν ξέρουμε ακόμη την ώρα που θα επαναληφθούν οι συνομιλίες. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλη τη σοβαρότητα που επιβάλλεται για το θέμα αυτό», δήλωσε ο Κισίλοφ, εξερχόμενος από το γραφείο του διαμεσολαβητή Πόλακ.

Ο Αργεντινός ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων. «Εργαζόμαστε σκληρά», ανέφερε όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση που διήρκησε 12 ώρες.

Σημειώνεται ότι σε λιγότερο από 24 ώρες εκπνέει η περίοδος χάριτος που έχει η Αργεντινή για την αποπληρωμή των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της και με τα κερδοσκοπικά hedge funds να αρνούνται «κούρεμα» των απαιτήσεών τους. Συνεπώς η Αργεντινή καλείται είτε να επεξεργαστεί μια συμφωνία με τους ομολογιούχους ανταλλαγής (holdouts) και να τους αποπληρώσει το χρέος της ή να επιτρέψει μια επιλεκτική χρεοκοπία.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €362,8 δισ. το Δημόσιο Χρέος το 2025

Στα 362,8 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2025,

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Η «ωρολογιακή βόμβα» του αμερικανικού χρέους

Σε τροχιά έντονης διόγκωσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.