Τι περιμένω για το EUR/USD το επόμενο δεκαήμερο

FXCM

Τι περιμένω για το EUR/USD το επόμενο δεκαήμερο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

 H ισοτιμία βρίσκεται σε πτωτική τροχιά λόγω και της εποχικότητας και οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν αντιστάσεις σε κάθε ανοδική αντίδραση. Θυμίζουμε άλλωστε πως η ισοτιμία την περασμένη εβδομάδα έχασε 0.95%.

Αυτή η εβδομάδα θα μπορούσε να λειτουργήσει διορθωτικά για την ισοτιμία με τις ανακοινώσεις οικονομικού συναισθήματος και τα ευρωπαϊκά PMI, με το ευρώ να παίρνει διάθεση ρίσκου έναντι του USD, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε τις ανακοινώσεις από την συνεδρίαση της Fed την ερχόμενη Τετάρτη στις 29 Ιανουαρίου.

Ένα πιθανό νέο tapering από τη Fed ύψους $10 δισ. που θα έφερνε το QE3 στα $65 δισ. θα έδινε έντονη διάθεση στο USD, με τους επενδυτές να περιμένουν το EUR/USD για νέες πωλήσεις.

Τεχνικά, τα σημεία αντιστάσεων που θα μπορούσαμε να προσέξουμε αυτή την εβδομάδα είναι το 1.3630 (ΚΜΟ 200 4ώρων) και το 1.3700. Από αυτά τα σημεία θα επιχειρήσουν να επανέλθουν οι πωλητές για την καθαρή διάσπαση του 1.3500/25, που θα έφερνε και την μεταστροφή της ανοδική κίνησης που είχε ξεκινήσει από τα χαμηλά του 1.3300 μετά την περικοπή επιτοκίων της ΕΚΤ τον περασμένο Νοέμβριο.

Ενδεχόμενη διάσπαση κάτω από το 1.3500/25 θα άνοιγε το δρόμο για το 1.3400 και το 1.3300.