Στο 18,95%, από 20,57% τον Νοέμβριο, μειώθηκε το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιχειρησιακού Σχεδίου «ΑΡΤΕΜΙΣ», που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Βρούτσης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σκέλους του σχεδίου που αφορά στον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου ελέγχθηκαν 6.515 επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 39.612 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 905, ποσοστό δηλαδή 2,28%. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου, για την αδήλωτη εργασία αγγίζουν τα 9.225.987 ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «ισχυρές τάσεις αποκλιμάκωσης» που εμφανίζει η ανασφάλιστη εργασίας, τονίζοντας ότι οι θετικές αυτές εξελίξεις αντανακλώνται και στην πορεία εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίασαν αύξηση και μάλιστα για τρεις συνεχόμενους μήνες – Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο – απόρροια τόσο της επιτυχούς εφαρμογής του Σχεδίου ‘ΑΡΤΕΜΙΣ όσο και των πρόσφατων μέτρων ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας του ασφαλιστικού συστήματος».
 

Facebook Comments