Κ. Μίχαλος: Εξωπραγματικά τα νέα φορολογικά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις

MarketNews

Κ. Μίχαλος: Εξωπραγματικά τα νέα φορολογικά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Προώθηση άμεσων και ριζικών τροποποιήσεων στη νέα φορολογική νομοθεσία ζητεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το νέο φορολογικό σύστημα που ισχύει από 1/1/2014 για τις επιχειρήσεις, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι έχει αποστείλει στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπόμνημα, στο οποίο του επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν ριζικές τροποποιήσεις στη νέα φορολογική νομοθεσία.

«Τα πρόστιμα που προβλέπονται, όχι να τα πληρώσει δεν μπορεί κανείς, αλλά ούτε καν να τα προφέρει. Είναι εξοντωτικά και εξωπραγματικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εισπραχθούν. Θα είναι λοιπόν τεράστιο λάθος του υπουργείου Οικονομικών να μην προβεί άμεσα στον εξορθολογισμό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος του ΕΒΕΑ, «θα πρέπει να υπάρξει μία νέα θεώρηση του φορολογικού, ώστε πράγματι, να καταστεί απλό, αποτελεσματικό και δίκαιο».