Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Mε μεικτές τάσεις κινείται η Wall Street, με την προσοχή των επενδυτών να διατηρείται και σήμερα στραμμένη στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις από το μέτωπο των οικονομικών στοιχείων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% και ο δείκτης Nasdaq κινείται 0,18% υψηλότερα.

«Η κερδοφορία των εταιρειών είναι το μεγάλο θέμα στην Wall Street » , τονίζει ο Νταν Μόρις, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της TIAA-CREF Asset Management στη Νέα Υόρκη. Όπως πρόσθεσε, για να υπάρξει δικαιολογία για πειστική ανοδική κίνηση στην αγορά, τα κέρδη των εταιρειών είναι αυτά που πρέπει να δώσουν το σήμα.

Συνολικά, 25 εταιρείες του δείκτη S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των Northern Trust, Netflix και EBay ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους σήμερα. Από τα 81 μέλη του δείκτη που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, το 70% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και το 64% έχουν ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τις πωλήσεις.

Η μετοχή της IBΜ σημειώνει απώλειες 3,42% μετά τα αποτελέσματα κερδοφορίας τα οποία έδειξαν πτώση της τάξης του 5% στις πωλήσεις και πτώση 1% στα καθαρά κέρδη για το 2013, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Τα κέρδη του δ’ τριμήνου ήταν ωστόσο ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, αλλά τα έσοδά της απογοήτευσαν.

Η μετοχή της AMD καταγράφει  πτώση 10,31% μετά την ανακοίνωση των προβλέψεων για το α’ τρίμηνο όπου αναμένει πτώση εώς και 19% στα έσοδα.

Βουτιά ύψους 6,89% σημειώνει η μετοχή της Coach μετά την ανακοίνωση για πτώση 6% στις πωλήσεις β’ τριμήνου και για τις αδύναμες επιδόσεις στην αγορά της Βορείου Αμερικής.

Η μετοχή της Texas Instruments ενισχύεται 0,96% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.100 θέσεων εργασίας σε ΗΠΑ, Ινδία και Ιαπωνία, για λόγους μείωσης κόστους.