Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στο Κατάρ, συνοδευόμενος από ευρεία επιχειρηματική αποστολή.

Ο κ. Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ, ενώ στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο ίδιος και οι υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου θα έχουν συνομιλίες με τους αντίστοιχους ομόλογους τους με στόχο το άνοιγμα των κυπριακών αγορών στο πλούσιο κρατίδιο με παράλληλη σύσφιγξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων.

Η κυπριακή κυβέρνηση θα επιδιώξει, μεταξύ άλλων, να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις του παρελθόντος, συγκεκριμένα πριν περίπου τρία χρόνια, εξαιτίας της ανεπιτυχούς πολυδιαφημιζόμενης επένδυσης του Κατάρ σε μεγάλο οικόπεδο στη Λευκωσία απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον. Η κυπριακή κυβέρνηση και η πολυπρόσωπη αποστολή επιχειρηματιών θα στοχεύσουν στην προσπάθεια προσέλκυσης μεγάλων επενδυτικών ταμείων του Κατάρ για συμμετοχή τους σε μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, καθώς και συμμετοχή τους σε ήδη ώριμα έργα ανάπτυξης.

Έμφαση θα δοθεί και στην προοπτική διείσδυσης κυπριακών εργοληπτικών εταιρειών, ενόψει των μεγάλων κατασκευαστικών έργων που άρχισαν ήδη να γίνονται ενόψει της διοργάνωσης του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από το εμιράτο. Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εμπορίου θα συζητήσουν εκτενώς το κεφάλαιο της ενέργειας.

Εξάλλου, πληροφορίες φέρουν τον Κύπριο πρόεδρο να καταβάλει μία ύστατη προσπάθεια για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της Qatar Airways να αγοράσει τη χρονοθυρίδα των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο.

Facebook Comments