Πάλι τα ίδια, αλλά με μικρότερο τζίρο στο Χ.Α., αφού δοκιμάζονται και πάλι οι 1.200 μονάδες. Με τις συναλλαγές κοντά στα 40 εκατ. ευρώ έπειτα από 3,5 ώρες συναλλαγών, οι χρηματιστές προβάλλον ως λόγο της νέας βουτιάς της αγοράς, τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Πτώση πάνω από 3% για την ΓΕΚ/Τέρνα και την Jumbo, 2,78% για τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ που έχουν ταυτόσημη πορεία στο ταμπλό, 2,8% υποχωρεί η Ιντραλότ, στα 2,07 ευρώ. Πτώση πάνω από 2% για την Εθνική και την Alpha, ενώ σε αρνητικό πρόσημο κινούνται ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος.

Σε νέα ανάλυσή του ο κ. Απ. Μάνθος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ότι η νέα στήριξη της αγοράς εντοπίζεται στις 1.180 μονάδες.

Αναλυτικότερα:
«Θετική συνέχεια στις επόμενες συνεδριάσεις επιζητείτε στην  πολύ καλή διαγραμματική αντίδραση του Γενικού Δείκτη λίγο πάνω από  το κάτω όριο των 1.190 μονάδων της ζώνης στήριξης των 1.205 με 1.190 μονάδων όσο και από  τον σημαίνοντα απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1.187 μονάδες περίπου.

Η  διατήρησή του σε επίπεδο κλεισίματος  και με αυξημένο τζίρο συναλλαγών πάνω από τα προαναφερόμενα επίπεδα θα επιβεβαιώσει το αποτυπωμένο reversal  pattern στα ημερήσια candlestick των Unique Three River Bottom και  θα δώσει τις απαραίτητες περγαμηνές για μια βραχυχρόνια ανοδική ανάταση προς το πρώτο όριο αντίστασης των 1.265 με 1.280 μονάδων. Η περαιτέρω δε  ανοδική διάτρηση με ισχυρούς «καταλύτες» θα στρέψει το Γενικό Δείκτη σε τροχιά πιθανής καταγραφής νέων υψηλών πάνω από τις 1310 μονάδες».

Facebook Comments