Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων από την Κίνα που έδειξαν επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο καθώς και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία εμφάνισαν αύξηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Ο δείκτης Dow Jones  υποχωρεί 0,97%, ο δείκτης S&P 500 σημείωνει πτώση 0,83% και ο δείκτης Nasdaq  κινείται με απώλειες 0,82%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα βάρυναν σήμερα το επενδυτικό κλίμα διεθνώς, καθώς στον καταγράφηκε σημαντική μείωση της δραστηριότητας στον κλάδο της μεταποίησης τον Ιανουαρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, καθώς οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν, με τον προκαταρκτικό δείκτη PMI να υποχωρεί στις 49,6 μονάδες από 50,5 μονάδες το Δεκέμβριο.

Ο Φρέντερικ Κιούμαν, επικεφαλής έρευνας της οικονομίας της Ασίας στην HSBC, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι υπάρχουν προβλήματα στην οικονομία της Κίνας.

«Δεν θα ανέμενα μία μεγάλη, ισχυρή ανάκαμψη μετά την Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Τα επιτόκια  αυξάνονται στην Κίνα και γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στις επιθετικές μεταρρυθμίσεις. Μία ισχυρή ανάκαμψη της μεταποίησης, όπως και της οικονομίας, δεν είναι στα χαρτιά για την Κίνα», πρόσθεσε.

Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας τα οποία δεν υποδηλώνουν ότι η βελτίωση είναι τόσο ισχυρή όσο η κυβέρνηση αναμένει. Οι αιτήσεις για επόδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 1.000 στο εποχικώς προσαρμοσμένο μέγεθος των 326.000 για την εβδομάδα που εληξε στις 18 Ιανουαρίου.

Η μετοχή της McDonald’s σημειώνει άνοδο 0,05% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου παρέμειναν σχεδόν σταθερά, ενώ οι πωλήσεις υποχώρησαν και οι δαπάνες αυξήθηκαν.

Η μετοχή της Fifth Third Bancorp υποχωρεί 2,07% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν 2%, εξαιτίας των χαμηλότερων εσόδων από αμοιβές και επενδύσεις καθώς και των νομικών εξόδων.

Facebook Comments