Μειώσεις μισθών και δημοσίων υπαλλήλων και αυξήσεις φόρων, με το δεύτερο Μνημόνιο στην Κύπρο

MarketNews

Μειώσεις μισθών και δημοσίων υπαλλήλων και αυξήσεις φόρων, με το δεύτερο Μνημόνιο στην Κύπρο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Mείωση δημοσίων υπαλλήλων, αυξήσεις σε ΦΠΑ, φόρους καταθέσεων και ακινήτων, ειδικό ταμείο όπου θα συγκεντρώνονται τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, περιλαμβάνει το κυπριακό μνημόνιο, που δημοσίσευσε το site της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος. 

Το Μνημόνιο που έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην κυπριακή κυβέρνηση και την τρόικα αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη.

Με τη λήξη των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά την οποία ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για τη στρατηγική της κυπριακής πλευράς, ενόψει της οριστικοποίησης του μνημονίου.

Στόχος, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και συλλογικότητα. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» αποκαλύπτει το πλήρες κείμενο του Μνημονίου, που έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα και αναμένεται να υπογραφεί εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη. Το κείμενο, προς το παρόν, είναι στα αγγλικά.