Η αμφισβήτηση του προϋπολογισμού φέρνει το 2014 νέα επώδυνα μέτρα

Ναυτεμπορική

Η αμφισβήτηση του προϋπολογισμού φέρνει το 2014 νέα επώδυνα μέτρα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με αμφισβήτηση των στόχων του προϋπολογισμού του 2014, ισοδυναμούν τα πρόσθετα «βέβαιης απόδοσης» μέτρα - που μπορεί να φθάσουν μέχρι 2 δισ. ευρώ - τα οποία ζητεί η τρόικα, από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Οι ελεγκτές διαμηνύουν πως ο προϋπολογισμός του 2014 «δεν βγαίνει», επισημαίνοντας πως φοβούνται τη χαμηλή εισπραξιμότητα των εγγεγραμμένων εσόδων, από ΦΠΑ και φόρο ακινήτων, απώλειες από κυβερνητικά μέτρα εκτός συμφωνίας (ΦΠΑ εστίασης και νέο μισθολόγιο ένστολων), όπως και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, τα έσοδα των οποίων δεν εντάσσονται στο σύνολό τους στον προϋπολογισμό, αλλά μειώνουν τις δανειακές ανάγκες.

Η επιμονή τους, φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση η οποία θα υποχρεωθεί να λάβει μέτρα σε μια προεκλογική περίοδο και υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων.