Μπερλουσκόνι: ’Η δικαιοσύνη εδώ και χρόνια επιχειρεί να με καταστρέψει’

MarketNews

Μπερλουσκόνι:

Η δικαιοσύνη εδώ και χρόνια επιχειρεί να με καταστρέψει, υποστηρίζει με γραπτό του μήνυμα ο πρώην  πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπειτα και από την νέα έρευνα σε βάρος του που διεξάγει η εισαγγελία του Μιλάνου για απόπειρα διαφθοράς μαρτύρων.

Ο Μπερλουσκόνι, γράφει ότι τα είκοσι τελευταία χρόνια το δικαστικό σώμα προσπάθησε να υποκαταστήσει την βούληση των εκλογέων και επισημαίνει ότι επειδή ο ίδιος κατάφερε να παρεμποδίσει το «σχέδιο» αυτό, τον ανήγαγαν «στο απόλυτο κακό, σε εχθρό που πρέπει να εξοντωθεί».

Υπογραμμίζει δε ότι «το σχέδιο αυτό (συνεχίζει να) εφαρμόζεται με την αποστολή κλήσης σε απολογία στους μάρτυρες» που τον υπερασπίσθηκαν, με την αλλαγή της έδρας των δικαστηρίων, και «απαλείφοντας κάθε βασική αρχή που διαθέτει ένας κατηγορούμενος για την υπεράσπισή του».

«Καταπατήθηκε το δίκαιο, το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», αναφέρει ο Μπερλουσκόνι.

Στη νέα έρευνα εξετάζεται εάν και κατά πόσον ο Μπερλουσκόνι προσπάθησε να δωροδοκήσει μάρτυρες για να καταθέσουν ότι στα δείπνα του δεν γίνονταν σεξουαλικές επαφές επί πληρωμή. Η έρευνα αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μία ακόμη δίκη του πρώην πρωθυπουργού και ηγέτη της δεξιάς, ο οποίος ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε άλλη δίκη για απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.