Προσφορές για το σύνολο των ελληνικών αεροδρομίων προτίθεται να καταθέσει η εταιρεία συμμετοχών Corp. America του αργεντινού δισεκατομμυριούχου Εντουάρντο Γιουρνεκιάν, στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων της Corp. America «χτυπά» 21 ελληνικά αεροδρόμια, φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής της, Μάρτιν Γιουρνεκιάν, ανιψιός του Εντουάρντο Γιουρνεκιάν, σε συνέντευξή του στο Νταβός.

Όπως παρατηρεί το πρακτορείο, ο όμιλος του Γιουρνεκιάν επιδιώκει να επεκταθεί στη Νότια Ευρώπη και να επωφεληθεί από τη μείωση των τιμών μετά την κρίση.

Ο όμιλος, ο οποίος αποκτά πακέτο 23% των μετοχών στο αεροδρόμιο της ιταλικής Πίζα αυτή την εβδομάδα, προσπαθεί επίσης να ολοκληρώσει το σχέδιο για την ενοποίηση των αεροδρομίων της Τοσκάνης, προσθέτοντας και αυτό της Φλωρεντίας, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν.

«Θα είμαστε πολύ επιθετικοί σε όλα τα μέτωπα. Αρκετές ευκαιρίες έχουν προκύψει μετά την κρίση», σημείωσε ο 35χρονος επιχειρηματίας.

Η Corp. America, η οποία διαχειρίζεται 51 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα στην Αργεντινή, ετοιμάζεται επίσης να υποβάλει προσφορά για την απόκτηση δικαιωμάτων στο Κούτσο του Περού, στη Μπαρανκίγια της Κολομβίας και το κύριο διεθνές αεροδρόμιο στο Σαντιάγο της Χιλής αργότερα φέτος, δήλωσε ο Γιουρνεκιάν.

Παράλληλα, η εταιρεία, με έδρα το Μπουένος Άιρες, ανακαινίζει το αεροδρόμιο της Μπραζίλια εν όψει του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου τον Ιούνιο, με σχέδιο να τριπλασιάσει της πωλήσεις μέσω της λιανικής έως το 2015 και να το καταστήσει κύριο εγχώριο κόμβο της μεγαλύτερης οικονομίας της Νότιας Αμερικής.

Facebook Comments