«Κανονικά» οι διαδικασίες συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank

MarketNews

«Κανονικά» οι διαδικασίες συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τα περί αντιρρήσεων της τρόικας, που φέρεται ότι δημιουργούν εμπόδια στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, διέψευσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της ΕΤΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Δεν έχω πληροφορηθεί εγώ καμία αντίδραση», σχολίασε ερωτηθείς για πληροφορίες σχετικά με αντιρρήσεις της τρόικας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «όλες οι εγκρίσεις έχουν δοθεί από όλους τους θεσμικούς παράγοντες της Ελλάδας και του εξωτερικού» και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και συγχώνευσης προχωρούν κανονικά.

«Εγώ και οι συνεργάτες μου κινούμαστε μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που είναι απαραίτητο για να υλοποιήσουμε και την ανακεφαλαιοποίηση και τη συγχώνευση», σημείωσε.

Στο μεταξύ, σε εισήγηση του στο συνέδριο του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ο κ. Τουρκολιάς, χαρακτήρισε την υπερχρέωση «παγκόσμιο δράμα» και επισήμανε ότι η αναχρηματοδότηση του χρέους είναι το επόμενο πρόβλημα.

«Τα μεγέθη είναι τεράστια και αντιμετώπιση τους δεν μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μια διαδικασία λιτότητας», επισήμανε αναφερόμενος στο πώς η Ε.Ε. αντιμετωπίζει το πρόβλημά της σε βορρά και νότο, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας: «το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% και βυθιστήκαμε στην ύφεση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τουρκολιάς υπογράμμισε επίσης, ότι η Ελλάδα συμπλήρωσε τα δύο τρίτα του προγράμματος προσαρμογής από το 2010 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν το ολοκληρώσουμε θα μπορέσουμε να μπούμε σε ένα μονοπάτι πιο ρεαλιστικό με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πάντως ότι «πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι και η Ευρώπη πρέπει να κάνει τις δικές της προσαρμογές».