Από το παγκόσμιο οικονομικό Forum του Davos, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρωζώνη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, υπογραμμίζοντας ότι τα κράτη της Ευρωζώνης οφείλουν να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο.

Στη συνέχεια εκτίμησε ότι οι χώρες του νότου έχουν ακόμη σημαντικές προκλήσεις να αντιμετωπίσουν αλλά βρίσκονται στο σωστό δρόμο για ανάπτυξη. Παράλληλα χαρακτήρισε το γερμανικό παραγωγικό μοντέλο ως το πλέον αποδοτικό ανάμεσα στις οικονομίες της Ευρωζώνης και κατέδειξε την ανάγκη να το υιοθετήσουν και άλλες χώρες προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους.

«Η Γερμανία πρόκειται να μείνει σταθερή στην τροχιά που έχει χαράξει ως προς τις πολιτικές της τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» τόνισε στη συνέχεια της τοποθέτησής του. Ακόμη σχολιάζοντας τους επικριτές της γερμανικής πολιτικής, δήλωσε ότι η χώρα του στέκεται αλληλέγγυα στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις που της αναλογούν.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας έδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνταν ήταν πολυάριθμες και η Ελλάδα κατάφερε να φέρει εις πέρας πολλές από αυτές. Ωστόσο εξέφρασε και την ανησυχία του για τις προσπάθειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν στο μέλλον, σχολιάζοντας ότι η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία είναι πιθανό να μην μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Facebook Comments