Τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η easyJet. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πληρότητα αυξήθηκε κατά 0,1% και ανήλθε στο 88,7% και αντίστοιχα οι επιβάτες που ταξίδεψαν με easyJet αυξήθηκαν κατά 4,2% στα 14.3 εκατομμύρια.

Κύρια οικονομικά στοιχεία:
Τόνωση της ζήτησης, μετατροπής και αποδόσεων σε όλη την Ευρώπη

* Ο αριθμός θέσεων αυξήθηκε κατά 4,1% σε 16,1 εκατομμύρια. Οι επιβάτες που ταξίδεψαν με easyJet αυξήθηκαν κατά 4,2% στα 14.3 εκατομμύρια, ενώ η πληρότητα αυξήθηκε κατά 0,1% και ανήλθε στο 88,7%

* Τα έσοδα ανά επιβατική θέση αυξήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, κατά 3,4% σε δημοσιευμένη βάση, στις £55,71 ανά θέση και κατά 1,4% στη βάση σταθερού νομίσματος, παρά την ισχυρή του προηγούμενου έτους σύγκριση από το «μετά» Ολυμπιακό εμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το δυνατό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η αύξηση των εσόδων, ανά θέση, προήλθε από προσεκτική διαχείριση των εσόδων, σε συνδυασμό με την απόδοση των διατιθέμενων θέσεων και τη διαχείριση των τελών και χρεώσεων. Τα έσοδα ανά θέση επωφελήθηκαν επίσης από μεγαλύτερο μέσο όρο αποστάσεων του τομέα στο τρίμηνο.
Διατήρηση πλεονεκτήματος του κόστους

* Το κόστος ανά θέση (εξαιρουμένων των καυσίμων), αυξήθηκε κατά 3,0% σε δημοσιευμένη βάση και κατά 1,2% στη βάση σταθερού νομίσματος. Αυτά τα αποτελέσματα προέκυψαν από την αναμενόμενη αύξηση των τελών στα ρυθμιζόμενα αεροδρόμια και από την αύξηση του κόστους συντήρησης, που συνδέονται με την «ηλικία» του στόλου και την αυξημένη αναλογία των μισθωμένων αεροσκαφών.
Χτίσιμο ισχυρών θέσεων δικτύου στην 1η και 2η θέση

* Η easyJet ανακοίνωσε μια νέα βάση στη Νάπολη, η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την άνοιξη του 2014, καθώς και τα δρομολόγια που θα πραγματοποιούνται από τη νέα βάση της στο Αμβούργο.
Προσεκτική διαχείριση του κεφαλαίου

* Η easyJet σημείωσε σημαντικές ταμειακές ροές της τάξης των £1,1 εκατομμυρίων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013.
* Με περίπου τις μισές διαθέσιμες θέσεις να έχουν ήδη κρατηθεί, σύμφωνα με προηγούμενο έτος, η easyJet αναμένει να συγκρατήσει ζημίες, προ φόρων, για το πρώτο εξάμηνο μεταξύ £70 εκατομμυρίων και £90 εκατομμυρίων, με την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρξει μεγάλη αναστάτωση, σε σύγκριση με τα £61 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Σε αυτό το οικονομικό έτος, το Πάσχα πέφτει τον Απρίλιο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Carolyn McCall, Chief Executive της easyJet δήλωσε:

«Η easyJet έκανε μια δυνατή αρχή για αυτό το έτος, καθώς καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα ανά θέση, στο τρίμηνο, παρόλο την ύπαρξη έντονου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και σκληρών συγκρίσεων με το προηγούμενο έτος. Η καλή επίδοση στο Α τρίμηνο αποδεικνύει τη συνεχή προσήλωσή μας στον έλεγχο του κόστους, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις στρατηγικές μας προτεραιότητες και την πλεονεκτική οργανική θέση που έχει η easyJet στην αγορά της αερομεταφοράς μικρών αποστάσεων στην Ευρώπη έναντι του ανταγωνισμού από τις παραδοσιακές και τις χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες.

Η στρατηγική μας το να προσφέρουμε στους πελάτες μας χαμηλούς ναύλους σε καταπληκτικούς προορισμούς, σε συνδυασμό με τη φιλική εξυπηρέτηση και την εστίαση στον έλεγχο του κόστους, εξασφαλίζει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και κέρδη για τους μετόχους μας.»

Facebook Comments