Τζ. Κέρι: Oι ΗΠΑ παραμένουν «πιο δεσμευμένες από ποτέ» στις παγκόσμιες υποθέσεις

MarketNews

Τζ. Κέρι: Oι ΗΠΑ παραμένουν «πιο δεσμευμένες από ποτέ» στις παγκόσμιες υποθέσεις, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι συγκρούσεις στη Συρία δεν θα σταματήσουν μέχρι ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να αποχωρήσει από την εξουσία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

«Εξαιτίας των όσων έχει κάνει, εξαιτίας των 130.000 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί, η αντιπολίτευση δεν θα σταματήσει ποτέ να πολεμά για όσο διάστημα είναι εκεί», σημείωσε ο Κέρι μιλώντας στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Παράλληλα ο αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «πιο δεσμευμένες από ποτέ» στις παγκόσμιες υποθέσεις.
«Οι ΗΠΑ είναι περήφανές που παραμένουν πιο δεσμευμένες από ποτέ και διαδραματίζουν, κατά τη γνώμη μου, έναν καθοριστικό ρόλο όπως πάντα στην αναζήτηση της ειρήνης, της ευημερίας και της σταθερότητας στον κόσμο», υπογράμμισε ο Κέρι.
«Εδώ, στην Ευρώπη, εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για να πιέσουμε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να αποκηρύξει τη βία, να απαντήσει στις

ανησυχίες των ειρηνικών διαδηλωτών, να ενθαρρύνει τον διάλογο και να προάγει την ελευθερία της έκφρασης και των συναθροίσεων. Βρισκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού», υπογράμμισε ο Κέρι.

Διαψεύδοντας τον «μύθο της απεμπλοκής» των ΗΠΑ, όπως τον αποκάλεσε, ο αμερικανός υπουργός απαρίθμησε τις διεθνείς κρίσεις τις οποίες η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά, από τον πυρηνικό κίνδυνο στη Βόρεια Κορέα ως τη σύγκρουση στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών στην Αφρική.

Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς στη Μέση Ανατολή με την προσωρινή συμφωνία που συνήφθη με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, την συριακή κρίση και την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.